Thomas Beatie er gravid - igjen

Alt går bra med far og barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbaldet.no): Amerikanske Thomas Beatie (34) ble behørig kommentert da nyheten om den «mannlige graviditeten» ble presentert i magasinet The Advocate tidligere i år.

Og på den amerikanske nasjonaldagen, fødte Thomas dattera Susan Juliette - en «mild og intelligent» jente, skal man tro barnefarens uttalelser i kjølvannet av fødselen.

Nå er Thomas Beatie gravid igjen - med termin i juni neste år, melder BBC News og flere andre medier.

Thomas, som er fra Oregon i USA, ble født som kvinne, men begynte for ti år siden å gjennomgå kjønnsoperasjoner for å bli en mann. Hvilket har ført til at han ser ut som en mann, og har fått mannlig identitet - selv om han har beholdt sine kvinnelige forplantningsorganer.

Amerikaneren annonserte graviditeten i et TV-intervju med kanalen ABC. Thomas har termin i mars.

- Jeg har sjekket hormon-nivåene mine. Og alt er som det skal være, uttalte 34-åringen i intervjuet.

Også forrige gang forløp svangerskapet normalt. Den gangen fortale Thomas at han valgte å bli gravid på vegne av sin kone Nancy, som han har vært gift med i fem år. Nancy har fått livmoren fjernet i en operasjon, og har dermed ikke hatt muligheten til å bli gravid.

http://www.kjendis.no/2008/04/04/531560.html

http://www.kjendis.no/2008/07/24/541640.html

- Å få barn er ikke et mannlig eller kvinnelig ønske. Det er et menneskelig behov. Jeg er en person, og jeg har rett til å få et biologisk barn, fortalte Thomas Beatie før han fødte sin datter.