Thomas Cook avviste tilbud på Ving før sommeren

Svensk selskap ville kjøpe Ving.

VING: Enkelte kunder kan miste alt, andre får refundert hele reisen ved en eventuell konkurs som påvirker norske Ving. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Er du rammet av Thomas Cook-konkursen? Tips oss på 2400@db.no

Det svenske investeringsselskapet Triton Partners ville kjøpe Ving før sommeren, men Thomas Cook sa nei, forteller flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs.

- Jeg anser det som ikke usannsynlig at de kan komme på banen for å overta Ving, sier han til NTB, men understreker at han ikke har noen konkret info om dette.

Fredrik Hazen i Triton Partners sier til Dagbladet at de ikke kan kommentere innholdet i samtalene med Thomas Cook, men at de kan bekrefte at de var i samtaler, siden Thomas Cook selv gikk offentlig ut med det i mai.

BLÅMANDAG: Tom André Gustavsen fra Horten bestilte ferien i mai. Da han møtte opp på Gardermoen i dag trodde han at han skulle på tur. Men da han så på avgangstavlen fikk han seg en kalddusj. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Gått med overskudd i årevis

Elnæs er uavhengig analytiker og følger fly- og reiselivsbransjen tett. Han sier Triton Partners har vært med i kulissene helt fram til Vings eier Thomas Cook ble slått konkurs natt til mandag.

- Ving Norge og Sverige har gått med overskudd i årevis. Ving har en veldig god merkevare og har mindre konkurranse enn Thomas Cook har hatt i Tyskland og England, forteller Elnæs.

Han kjenner ikke til noen andre investorer som har vist interesse for Ving. Elnæs mener imidlertid Triton må være raske, dersom de fortsatt er interessert i å kjøpe Ving.

- Det må skje raskt, så ikke merkevaren tar skade, sier Elnæs, og antyder at en avklaring kan komme i løpet av uka.

Hazen i Triton Partners vil ikke si om det fortsatt er aktuelt å kjøpe Ving. Det svenske selskapet kjøpte i fjor den nederlandske turoperatøren Sunweb.

Ving ikke nødvendigvis konkurs

Selv om eieren går konkurs, understreker Ving Norge at selskapet ikke automatisk er konkurs.

Ving Norge er datterselskap av Thomas Cook, som natt til mandag ble slått konkurs.

Ving Norge er en egen juridisk enhet, påpeker selskapet.

- Vi må gjøre en egen vurdering av situasjonen i Norden, og det er det vi jobber med nå, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge mandag formiddag.

Ving Norge har innstilt alle charterfly mandag. Over 9.000 nordmenn er for tiden på reise med selskapet.

Drøyt 85.000 personer har booket reiser med Ving Norge det neste året.

- Is i magen

Ving Norden og flyselskapene sitter mandag formiddag i møte for å prøve å finne en løsning for de reisende som etter planen skulle ut og reise i dag, opplyser Siri Røhr-Staff til Dagbladet klokka 11.30.

- Vi jobber med alle de som skulle ha reist og de som skulle hjem i dag, sier Røhr-Staff til Dagbladet.

Foreløpig har Ving ikke funnet noen løsning for de mange berørte reisende.

- Kundene må ha litt is i mange. Vi skjønner at de er kjempefrustrerte, men de skal vite at det er de som blir prioritert først, sier Røhr-Staff.

Hun legger til at de som har bestilt reise til jul nok må finne seg i å vente litt på svar.

- Vi informerer fortløpende. Akkurat nå sitter vi og prøver å finne ut hva som skjer.

Ving Norden jobber også med en løsning på eiersituasjonen. Thomas Cook Group eide Ving.

- Vi jobber med situasjonen, sier Røhr-Staff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer