Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thomas Cook-flyet fikk for mye av det gode. Da valgte piloten denne ruta

Sydenturistene ble ventende på flyplassen.

OMVEI: For å brenne av det overflødige drivstoffet, sirklet piloten rundt Bodø. Han valgte denne ruta. Skjermdump: Flightradar24
OMVEI: For å brenne av det overflødige drivstoffet, sirklet piloten rundt Bodø. Han valgte denne ruta. Skjermdump: Flightradar24 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thomas Cook-flyet som i ettermiddag skulle fly fra Bodø til Gran Canaria ble snaue tre timer forsinket etter en noe spesiell hendelse.

Før avgang på Bodø lufthavn, hadde nemlig flyet fått for mye drivstoff, skriver Avisa Nordland.

Egentlig avgang var 15.40, men først 17.00 kom flyet seg i med nummer DK6733 seg i lufta.

Overvekt Det var bare ett problem, for ingen passasjerer fikk være med. Det overflødige drivstoffet førte nemlig til overvekt på maskina.

Dermed måtte flybesetningen opp i lufta og brenne av noe av det overflødige drivstoffet. Resultatet av sirklingen rundt bodøområdet ser du øverst.

Om ruta på omsirklingen var bevisst fra pilotens side, vites ikke, men etter omkring 40 minutter i lufta kunne flyet igjen lande og til slutt plukke opp ventende sydenturister.

Avgang ble dermed 18.26 fra Bodø lufthavn.

- Flyet ble for tungt og møtte brenne av fuelen. Jeg har aldri opplevd det før, og selskapet Thomas Cook sier det sjeldent skjer, sier lufthavnsjef ved Bodø lufthavn Inger Hilde W. Tobiassen til Dagbladet.

Udramatisk Tobiassen oppsummerer hendelsen som udramatisk, og er glad flyet til slutt kom seg av gårde.

- Det var udramatisk, men litt keitete. Påfyllingen av drivstoff gjøres av handlingsselskap, sier hun.

I dette tilfellet var det SAS ground handling. Stasjonssjef for selskapet Rune Jensen sier til Avisa Nordland at besetningen fant ut at flyet var for tungt da alt av passasjerer og gods kom om bord.

Selv om vi ennå ikke vet hvorvidt piloten valgte ruta bevisst, har et par personer i kommentarfeltet til Avisa Nordland på Facebook lagt merke til den spesielle fasongen på ruta.

«Det der e bevisst flyging» skriver en.

«At noen flyr som en k..?» svarer en annen.

Et par lesere har også poengtert den spesielle utformingen i kommentarfeltet til saken.

- Ja, det kan vel tolkes på flere måter, sier lufthavnsjef Tobiassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media