Thomas' Get-boks lå åpen ut mot nettet

Oppdaget det med Dagbladets datasikkerhets-test.

OPPDAGET SIKKERHETSHULL: Da Thomas Sundberg sjekket datasikkerheten sin med Dagbladets testmotor, fant han ut at han kunne få tilgang til ruteren sin eksternt via to ulike brukere med standard brukernavn og passord. Foto: Privat
OPPDAGET SIKKERHETSHULL: Da Thomas Sundberg sjekket datasikkerheten sin med Dagbladets testmotor, fant han ut at han kunne få tilgang til ruteren sin eksternt via to ulike brukere med standard brukernavn og passord. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med artikkelserien «Null CTRL» lanserte Dagbladet denne uka en testfunksjon hvor leserne kan sjekke sin egen datasikkerhet.

Thomas Sundberg er én av over 100 000 personer som hittil har prøvd denne testen.

Resultatet overrasket ham.

- Jeg har fulgt med på artikkelserien, og tenkte at det kunne vært morsomt å prøve ut testmotoren. Jeg anser meg selv som relativt IT-kyndig, og syntes det var svært spesielt da testen slo ut på at web-porten min sto åpen, sier Sundberg til Dagbladet.

Åpen ruter Han fant ut at det var hans nye «Get box 2» som lå åpent ut mot nettet. Dette er den nye «superboksen» fra Get, som gir TV, telefoni og trådløst bredbånd via samme boks.

- Da jeg så at den sto åpen, tenkte jeg at dette var greit, for de fleste rutere har en digital inngangsport. Men det som ikke er greit, var at denne kringskastet internadressen min, sier Sundberg.

Han søkte på nettet og fant ut at Get-boksen hans hadde to ulike brukerkontoer som han også fikk ekstern tilgang til via Internett, begge bare beskyttet med standardpassord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer