Thomas har forberedt seg i månedsvis på Trump-debatten. - Jeg skulle ønske vi snakket om Hillarys taler i stedet

Dagen før den store debatten handlet alt om én ting.

STØTTER TRUMP: Thomas Hildebrand er leder for studentforeningen som støtter Trump på Washington University i St. Louis. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STØTTER TRUMP: Thomas Hildebrand er leder for studentforeningen som støtter Trump på Washington University i St. Louis. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. LOUIS (Dagbladet): Det er én ung mann som går rundt på Washington University i St. Louis, åsted for søndagens debatt mellom Donald Trump og Hillary Clinton, med en rød «Make America Great Again»-caps på hodet. Han heter Thomas Hildebrand , og var med på å starte Missouri Youth for Trump.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Det er dagen før den store debatten og kvelden etter at deler av Hillary Clintons hemmeligholdte taler for amerikanske banker og finansfolk, lenge et av de mest kontroversielle temaene i hele valgkampen, ble sluppet av Wikileaks.

Fox News, CNN og MSNBC har startet sine maratonsendinger fra universitetsområdet, og det strømmer på med utenlandske journalister.

Hildebrand går fra intervju til intervju. Han kunne fått snakket om alt det Clinton og hennes støttespillere ikke vil ha fram i lyset. Men spørsmålene handler stort sett om en ting: Opptaket fra 2005 hvor Donald Trump blant annet sier «klå henne i skrittet, du kan gjøre hva som helst».

I SJOKK: Kvinner i St. Louis er sjokkert, men ikke overrasket over Trumps kvinnesyn som kommer fram i en video. Video: Sindre Granly Meldalen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Jobbet i månedsvis

Lørdag har framtredende republikanere snublet over hverandre for å fordømme Trumps uttalelser, og mange ber ham trekke seg.

Hovedpersonen sitter i Trump Tower med sine nærmeste rådgivere og sier at det er helt uaktuelt å trekke seg, og at han kommer til debatten i St. Louis som planlagt. Thomas Hildebrand sier han fortsatt ser fram til den.

- Jeg har gledet meg helt siden det ble annonsert, sier han til Dagbladet.

- Hvor lenge har du jobbet med forberedelsene?

- Vi har jobbet med hovedarrangementet vårt i ca en måned, men jeg har vært i samtaler med Trump-kampanjen lenger enn det.

- Hva tenker du om opptaket?

- For meg sier handlinger mer enn ord i dette valget. Alt som er sagt i private samtaler, blekner sammenliknet med det Hillary Clinton faktisk har gjort. Og jeg liker ikke at valgkampen drar i denne retningen. Hvis vi skal snakke om private samtaler, kan det bli veldig ødeleggende for Clinton.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

- Hadde du håpet å kunne snakke om andre emner enn dette i dag?

- Jeg hater skandaler som dette. På den andre siden skjedde det en skandale for Clintons del også i går, med e-postene som Wikileaks publiserte, og jeg skulle ønske vi kunne snakke om talene hun holdt i stedet.. Vi går gjennom dem nå. Noe av de beste vi har sett hittil er at hun sa at hun har forskjellige meninger offentlig og privat. Og jeg likte ikke noe av det hun sa da hun talte for Goldman Sachs, spesielt ikke at hun sa at Saudi-Arabia «eksporterer en farlig ideologi», samtidig som hun fikk millioner i støtte til stiftelsen sin fra dem.

- Skulle du ønske det fikk mer oppmerksomhet i dag?

- Vi prøver å sørge for det.

Notert

Clinton-lekkasjen ville på en normal dag ha dominert nyhetsbildet. Innholdet har blitt notert og analysert av blant annet Politico, men var knapt å se i de store TV-kanalenes sendinger lørdag, og nådde heller ikke opp i nyhetskonkurransen på nett hos for eksempel Fox News.

I stedet gikk det i saker som dette:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer