Thomas i siget

Thomas Giertsen er på skjermen igjen. Noe vel dressert til å skulle framstå i fri dressur, men det er ikke like lett å være tøff i trynet når gjengen ikke lenger står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«En kveld med Thomas Giertsen» er en kveld med husband, ferske kjendisgjester, ironiske mediekommentarer, alt skreddersydd for Norges tredje mest velkledde mann. Ukas første dag har ikke vært helt den samme siden «Mandagsklubben» tok et rølpete farvel med oss slaver i vår, og forventningene var ditto høye til hva underholdningsnorges ubestridte wonderboy er kommet opp med for å matche «Mandagsklubben». Noe overraskende derfor at Giertsen og co har lagt malen så tidvis uoriginalt tett opp til NRK-konkurrenten «Åpen post».

Famlende

Som talkshowvert er det ikke mye som skiller Giertsen fra kollega Bård Tufte-Johansen. For eksempel er begge overraskende famlende som intervjuere. Men begge har de et eget grep på den loslitte talkshowsjangeren, særlig når de provoserer og tøyer grenser. Det var det ikke mye av i går. Og to kvelder i uka med ThomasGiertsen kan fort komme til å fortone seg temmelig samlebåndaktig om ikke verten spriter opp cocktailen med litt mer galskap. Det tåler vi.

Støttehjul

Improvisasjonskunsten er mer synlig kalkulert når Giertsen skal bære et helt program alene, uten sparringpartnerne Silje Stang og Nils Ole Oftebro. Som en slags erstatning skulle svoger og standupkollega Jon Øigarden fungere som støttehjul. Men premieren havnet aldri på to hjul i svingen, og i går var Øigarden totalt overflødig.

Det kan man ikke si om Espen Eckbo, kjent favoritt fra «Mandagsportrettet». I denne omgangen har han en mer framtredende rolle som Giertsens tv-faglig svake underdog med skyhøy, urban Stutum-faktor.

Likheten til Harald Eias rolle i «Åpen post» er slående. Men bevares, med tanke på hvem resten av Talkshow-Norge er befolket med på programlederfronten, er både Eckbo og Giertsen mer enn velkomne i stua. Både en og to ganger i uka.

GJESTER: Lene Marlin var gjest i Thomas Giertsens første talkshow på TVNorge.