Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thomas Knight (62) har sittet på dødscelle siden 1975

Henrettet i natt med giftinjeksjon.

HENRETTES I DAG:  Thomas Knight, som har byttet navn til Askari Abdullah Muhamma henrettes i natt ved giftinjeksjon. Foto: AP Photo/Florida Department of Corrections, NTB Scanpix
HENRETTES I DAG: Thomas Knight, som har byttet navn til Askari Abdullah Muhamma henrettes i natt ved giftinjeksjon. Foto: AP Photo/Florida Department of Corrections, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1975 ble Thomas Knight dømt til døden for å ha kidnappet å drept arbeidsgiveren sin og kona hans i Florida.

Siden da har han sittet på dødscelle. Det gjør ham til den personen som har ventet tredje lengst på dødsstraff i staten Florida, skriver Miami Herald.

Mens han har ventet på at straffen skulle effektueres, har han gjort seg til trippeldrapsmann: I 1980 drepte han en 48 år gammel fengselsansatt ved å stikke en spisset skje inn i brystet til mannen. Drapsmotivet var da at fengselet ikke ville la ham treffe moren som kom på sitt første besøk til sønnen.

I natt ble han henrettet med giftinjeksjon i Florida State Prison.
 

Utsatt på grunn av nytt legemiddel Henrettelsen av Knight, som formelt har byttet navn til Askari Abdullah Muhammad, skulle senest gjennomføres 3. desember 2013. Den ble da utsatt som en konsekvens av at USA har store problemer med å skaffe til veie legemidlene som benyttes i henrettelsene.

Høyesterett i Florida besluttet å utsette henrettelsen til bekymringsmeldinger knyttet til giften som ble brukt som erstatning skulle undersøkes nærmere.

Forsvarsteamet til Thomas Knight mente at det valium-liknende bedøvelsesmiddelet midazolam var utrygt og brøt med grunnlovens forbud mot ondskapsfull og uvanlig straff.

Midazolam brukes til å bedøve den dødsdømte fangen før to andre midler injiseres, et som lammer og et som stopper hjertet. Det har bare blitt brukt under henrettelser to ganger tidligere, ifølge Miamia Herald.

Til tross for forsvarets innvendinger kom Høyesterett i Florida til slutt til at det nye midlet ikke utgjorde en «seriøs fare for unødvendig lidelse».

På mandag ble det siste forsøket fra Knights forsvarere på å utsette henrettelsen avvist av retten.

Henrettet ektepar i skogen Knight hadde et kriminelt rulleblad også før han ble drapsmann. Han var løslatt på prøve da arbeidsgiveren Sydney Gans tok sjansen på å ansette ham. Gans eide et innbringende selskap som produserte papirposer og også et mindre baseball-lag. Knights var ansatt i bare ti dager før han kidnappet sjefen sin ved å true ham med en pistol. Han tvang deretter Gans til å kjøre hjem. Her ble også Gans kone Lillian Gans bortført. Etter å ha vært innom en bank hvor Gans ble tvunget til å ta ut 50 000 dollar, ble ekteparet til slutt skutt og drept, begge med et skudd i nakken, i et skogholt i Florida.

Han forsøkte å gjemme seg i skogen, men ble til slutt funnet av politiet.

Eksekveringen av straffen har blitt utsatt så lenge på grunn av et antall anker og kjennelser. I 1987 bestemte blant annet en føderal rett at dødsstraffen ikke var gyldig fordi han ikke hadde fått lov til å føre karaktervitner og bakgrunnsvitner for retten, ifølge CBS.