DREPT: Agnes Elisabeth Müllers ektemann er dømt til lovens strengeste straff, for å ha voldtatt, drept og dumpet henne i sjøen i fjor. Foto: Politiet / NTB Scanpix
DREPT: Agnes Elisabeth Müllers ektemann er dømt til lovens strengeste straff, for å ha voldtatt, drept og dumpet henne i sjøen i fjor. Foto: Politiet / NTB ScanpixVis mer

Thomas Müller dømt til 21 års fengsel for å ha voldtatt, drept og dumpet kona i sjøen

Forsvareren mener et viktig spørsmål aldri ble stilt i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thomas Müller (35) er i Gulating lagmannsrett dømt til 21 års fengsel for voldtekt og overlagt drap på sin kone Agnes Elisabeth Müller (36), som ble meldt savnet for et år siden. 

Det melder Stavanger Aftenblad tirsdag ettermiddag. 

Hun ble 6. mai i fjor funnet død på 70 meters dyp, festet til et stålrør i Lyesefjorden, noen kilometer unna hjemmet der de to bodde med sine barn.  

Da hadde hun vært savnet siden natt til skjærtorsdag, 16. april i fjor. 

- For streng dom Ekteparet fra Tyskland hadde bodd en årrekke i Norge og Forsand kommune i Rogaland sammen, og sammen var de foreldre. 

- Vi synes dommen er for streng, sier advokat Ørjan Eskeland til Dagbladet. 

- Vi synes dommen skulle vært på like under 20 år, så det er min umiddelbare tanke rundt dommen, sier han. 

Var han forberedt på å bli idømt lovens strengeste straff?  

- Jeg har ikke lyst til å kommenteree hva han har tenkt og ikke tenkt, men han var foreberedt på at det ville bli en lang fengselsstraff, sier han. 

Kommer dere til å anke lagmannsrettens beslutning? 

- Spurte ikke juryen - Ja, vi får lese dommen grundig og ta en nærmere prat, og så får vi se om vi skal anke på straffeutmålingen eller i forhold til saksbehandlingsfeil, sier han og forklarer hva de mener ble gjort feil i lagmannsretten. 

- De valgte å ikke spørre juryen om avdøde samtykket til drapet. Det spørsmålet fikk de ikke. I Norge foreligger det en eldre rettspraksis som sier at lagretten skal få et slikt spørsmål. Det reiser en problemstilling. Vi får se om vi anker på det grunnlaget, sier han. 

Thomas Müller har helt siden han innrømmet drapet, den 7. mai i fjor, sagt at kona hadde samtykket til drapet. 

Fram til da, hadde han nektet all straffskyld. Da han fikk beskjed om at kona var funnet på bunnen av fjorden, forlot han avhøret han satt i. 

Så innrømmet han drapet. 

- Han ønsker ikke lenger å sitte på de opplysningene, og følte ikke han nhadde noe annet valg enn å tilstå, sa advokat Eskeland til Dagbladet. 

- Det er en forferdelig tragisk sak, en familietragedie. Mine taker retter seg mot de som har mistet moren sin, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til Dagbladet i fjor. 

LES OGSÅ: Mullers nabo: «Han spurte meg om jeg hadde hørt at kona hans var savnet»

30. APRIL I FJOR: Agnes Elisabeth Müller var sporløst forsvunnet fra familiehjemmet i Forsand. Foto: Endre Vellene
30. APRIL I FJOR: Agnes Elisabeth Müller var sporløst forsvunnet fra familiehjemmet i Forsand. Foto: Endre Vellene Vis mer