Thomas, Nikolaj, Henrik og Jakob er savnet etter Mandal-forliset

Dykkere er ute og leter etter mennene som antas omkommet.

FANT BÅT: Redningsskøyta «Hvaler» fant båten onsdag kveld på oppdrag for Hovedredningssentralen. På det tidspunktet visste man ikke om dramaet. Foto: Redningsselskapet
FANT BÅT: Redningsskøyta «Hvaler» fant båten onsdag kveld på oppdrag for Hovedredningssentralen. På det tidspunktet visste man ikke om dramaet. Foto: RedningsselskapetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MANDAL/OSLO (Dagbladet): Som de siste dagene er det vanskelige leteforhold langs kysten utenfor Mandal. Dykkere er i dag ute for å lete etter de danske savnede som sammen med Søren Thuesen (24) og Niels Højlund (24) havarerte med båten sin da de var på fisktur onsdag.

Det som i går var en redningsaksjon har i dag utviklet seg til å være en leteaksjon etter antatt omkomne.

Danske medier har i dag offentliggjort navnene på de savnede. Henrik Hyrup Møller, Jakob Skovgaard Andersen, Nikolaj Munk Nielsen og Thomas Hermansen.

Jernmannen Livredderen Søren Thuesen forsøkte å redde tre av kameratene, men måtte gi slipp på to. Mannens prestasjon, da han svømte nærmere sju kilometer i røff sjø, tok seg over flere øyer og ba om hjelp hos Esther Vågsvoll (72) på Skjernøy, beskrives som nærmest «umenneskelig» og som en utrolig heltedåd i det som er en tragisk sak.

Etter en kort tur på Sørlandet sykehus ble han i går kveld skrevet ut. De to danskene er i dag på vei tilbake til Danmark med sine familier hvor de skal møte sine kameraters pårørende.

SAVNET: Thomas Hermansen, Nikolaj Munk Nielsen og Henrik Hyrup Møller. Foto: Privat
SAVNET: Thomas Hermansen, Nikolaj Munk Nielsen og Henrik Hyrup Møller. Foto: Privat Vis mer

Men været advarte de seks mennene da de la ut med den lille jolla. Den lå tungt i sjøen da den var fylt med seks voiksne mannfolk. De hadde heller ikke redningsvester på.

Startet søk En seilbåt fant trolig danskenes vrak onsdag. Klokka 16.25 dro redningsskøyta «Hvaler» fra Redningsselskapet ut på oppdrag fra Hovedredningssentralen ut for å finne den.

De fant den klokka 16.55 og de søkte i én time og 50 minutter. Mannskapet fant en fjellstøvel og en fiskekasse, men regnet det som lite sannsynlig at de ville finne folk i omårdet, opplyser Redningsselskapet på sine nettsider.

Klokka 22.48 dro skøyta ut igjen etter at det hadde kommet melding om at en jolle med seks personer var gått rundt. To personer var berget i land og to var trolig druknet, var meldingen opplyser de.

«Hvaler» og flere fartøy ble kalt ut og søkte til klokka 03 om natta. I går i 21-tida ble søket avslutta før uten funn.

DYKKER ETTER ANTATT OMKOMNE: Dykkere leter i dag på konkrete områder etter de savnede. Foto: Erling Hægeland
DYKKER ETTER ANTATT OMKOMNE: Dykkere leter i dag på konkrete områder etter de savnede. Foto: Erling Hægeland Vis mer

I dag fortsetter søket etter de antatt omkomne.

JERNMANNEN: Søren Thuesen med familie kommer ut fra Sørlandet Sjukehus i går. I dag er han på vei tilbake til Danmark Foto: Erling Hægeland
JERNMANNEN: Søren Thuesen med familie kommer ut fra Sørlandet Sjukehus i går. I dag er han på vei tilbake til Danmark Foto: Erling Hægeland Vis mer