Thomas Quick fikk bank

160-kilos medpasient slo seriemorderen til blods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske seriemorderen Thomas Quick ble slått til blods på sin egen celle på rettspsykiatrisk avdeling ved Skönviks sykehus i Säter av en medpasient torsdag, melder Aftonbladet.

- Trodde ikke på drapene

Bråket begynte da et 28-årig medlem av den kriminelle gjengen Original Gangsters kom inn i Quicks rom og begynte å diskutere alle drapssakene som Quick har tatt på seg skylda for, ifølge en kilde som avisa har snakket med.

Ifølge kilden trodde ikke 28-åringen på at Quick hadde begått drapene, og de to begynte å slåss.

- Han slo Quick i ansiktet flere ganger så det blødde. Og han er stor, den karen, veier sikkert 160 kilo, sier kilden.

Alarmen ved sykehuset gikk umiddelbart, og personale fra hele sykehuset skal ha stormet avgårde til avdelingen. Quick fikk sårene pleiet mens 28-åringen ble flyttet over til anstaltens sikkerhetsavdeling.

Sjefsoverlege ved Skönvik, Göran Källberg, bekrefter angrepet uten å gå i detalj.

- Thomas Quick er fremdeles hos oss på sykehuset og vi har anmeldt mishandlingen, sier han.

BANKET TIL BLODS: Fordi medfangen ikke tror at Quick har drept noen.
BANKET TIL BLODS: Fordi medfangen ikke tror at Quick har drept noen. Vis mer

Gjengmedlemmet ble avhørt av politiet i går.

Har innrømmet 20 drap

Thomas Quick har innrømmet å ha tatt livet av et 20-talls mennesker i Norge og Sverige mellom 1964 og 1990, de fleste barn. Han er dømt for åtte av drapene, blant annet på  norske Therese Johannessen, som forsvant fra Fjell i Drammen sommeren 1988, Trine Jensen i 1981 og Gry Storvik i 1985 som begge forsvant fra Oslo og ble funnet drept i Oppegård. Quick har også fortalt at det var han som bortførte og sju år gamle Marianne Rugaas Knutsen i Risør i 1981, men han er ikke dømt for drapet. Marianne ble aldri funnet.

Quick er i lukket psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Flere svenske eksperter mener at han er uskyldig dømt og offer for et justismord.