Thomas Quick tilstår drap

STOCKHOLM (Dagbladet): Ikke et eneste teknisk bevis ble lagt fram for retten. Det eneste som knytter Thomas Quick til drapene på de to norske kvinnene er hans egen tilståelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to år siden ble Quick dømt for drapet på ni år gamle Therese Johannesen i Drammen. Til sammen skal han ha drept 27 mennesker. I går tilsto den svenske seriemorderen i Falu tingsrätt i Stockholm at han drepte Trine Jensen i Oslo i 1981 og Gry Storvik i Oslo i 1985.

Trine Jensens mor - Marie Jensen - satt noen få meter bak Thomas Quick, men da han i detalj beskrev hvordan han drepte datteren hennes, forlot hun rettssalen.

Trine Jensen

  • 17 år gamle Trine Jensen fra Oslo ble 11. oktober 1981 funnet drept på en gjen-grodd sti i Svartskog i Oppegård, noen hundre meter fra Mosseveien. 17-åringen ble funnet naken og ille tilredt.
  • Trine Jensen hadde da vært savnet i sju uker, siden fredag 21. august. Hun ble sist sett på strekningen Stenersens gate- Dronningens gate i Oslo, etter at hun hadde vært innom forretningen der hennes mor arbeidet.
  • Det var storviltjegere som fant den 17 år gamle jenta, og som straks varslet Follo politikammer. En 30 år gammel mann fra Østfold var lenge i politiets søkelys.
  • I august 1999 tilstod Thomas Quick at det var han som drepte Trine Jensen i 1981. Det er imidlertid ingen tekniske bevis som knytter Quick til drapet.
Marie Jensen har i snart 19 år ventet på å få svar på hvem som drepte datteren og hvorfor.

Derfor valgte kvinnen fra Oslo å være til stede under rettsforhandlingene. Da Quick i detalj skulle forklare hvordan han drepte 17 år gamle Trine Jensen, valgte Marie Jensen å vente på gangen.

I går ønsket hun ikke å snakke med media.

Ingen tekniske bevis

Problemet til assisterende riksadvokat Christer van der Kwast, som er aktor i straffesaken mot Quick, er at heller ikke under denne rettsforhandlingen finnes det tekniske bevis som knytter den 50 år gamle mannen til drapene.

Men Thomas Quicks detaljerte beskrivelse av hvordan, hvor og hvorfor han drepte de to norske kvinnene, gjør at politiet er sikre på at rett mann er tiltalt for ugjerningene.

Minnet om søsteren

I sikkerhetssalen i tinghuset i Stockholm forklarte Quick seg om hvordan han drepte 17 år gamle Trine Jensen sommeren 1981.

- Jeg bar på en mektig angst og hadde en enorm aggressivitet inni meg, og jeg hadde fantasier om å forgripe meg seksuelt på en ung gutt. Derfor reiste jeg fra Falun til Norge.

I Oslo traff han tilfeldig Trine Jensen på gata.

- Hun hadde en slående likhet med min tvillingsøster, slik hun så ut i ungdommen.

Derfor bestemte Quick seg for å drepe henne og få utløst sine sadistiske perversiteter.

Ondskap

Med en lav, dirrende stemme fikk Thomas Quick fortelle om hvordan han kidnappet, brukte vold, misbrukte den 17 år gamle jenta seksuelt og til slutt drepte henne.

- Det var min hensikt å drepe henne, sa Quick, som i detalj beskrev hvordan han hadde gått fram.

I retten tegnet Thomas Quick et bilde av seg selv som et av historiens verste monstre, en studie i perversiteter og en nærmest utenkelig og uforståelig menneskelig ondskap.

Likevel er det påfallende at heller ikke under denne Quick-rettssaken - han har vært for retten flere ganger tidligere og blitt dømt for drap - blir det lagt frambevis som er uomtvistelig, og som virkelig knytter den svenske seriemorderen til drapene han har tilstått.

Falu tingsrätt har avsatt 14 dager til forhandlingene. I neste uke skal Quick forklare seg om drapet på Gry Storvik.

-<B>JEG ER OND: Seriemorder Thomas Quick skal ha drept minst 27 mennesker. I retten framstår mannen fra Falun som en angrende synder, men med et synderegister i ondskap.