SAVNET: Den norskættede seileren Thomas Tangvald har siden mars vært savnet på havet utenfor Brasil.
SAVNET: Den norskættede seileren Thomas Tangvald har siden mars vært savnet på havet utenfor Brasil.Vis mer

Thomas Tangvald savnet på havet

Den norskættede seileren Thomas Tangvald skal være savnet på havet utenfor Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske seileren Thomas Tangvald skal være savnet på havet. Saken er omtalt i seilerblogger, og i seilas.no.

Tangvald skal ha seilt ut fra Fransk Guyana i Sør Amerika i mars med kurs mot øya Fernando de Noronha utenfor Brasil, der han skulle slå seg ned med kona Christina og sine to sønner Gaston og Lucio, ifølge seilas.no.

- Minstemann Lucio ble lett sjøsyk, derfor skulle Thomas seile sin ombygde fiskeseilbåt «Oasis» alene til øya, og de andre skulle komme etter når han kom frem, sier Thomas halvsøster Virginia Tangvald til Seilas.

Men Tangvald kom aldri fram til øya, og ble meldt savnet. Søket i havområdene mellom Guyana og den brasilianske øya, ble avsluttet etter 15 døgns leting.

Thomas Tangvald var etter det Dagbladet forstår, ikke norsk statsborger, og Utenriksdepartementet er ikke informert om at han er meldt savnet.

- Fortsatt håp Nettstedet Sailfeed har snakket med Thomas stefar, Jacques Mertens.

- Under vanlige omstendigheter ville jeg regnet ham som tapt, men Thomas er en veldig spesiell person. Jeg har fortsatt håp om at Thomas har ankret opp et sted og drikker cocktails, og vil dukke opp igjen og overraske alle, sier Mertens.

Thomas Tangvald er sønn av den norske eventyreren og seileren Per Tangvald.

Eventyrer-familie Per Tangvald var 25 år gammel da han i 1959 la ut i sin 32 fots seilbåt «Dorothea». Han seilte jorda rundt resten av sitt liv, fram til han forliste i 1991.

Thomas Tangvald var med faren og søsteren Carmen da båten forliste på et rev ved Bonaire ved De nederlandske antillene i 1991. Thomas, som da var 15 år, var den eneste som overlevde forliset, faren og søsteren omkom.

Thomas Tangvalds mor, Lydia, som var Per Tangvalds femte kone, døde også på havet. Hun ble skutt av pirater 20. februar 1979. Da var Thomas Tangvald tre år gammel

I en alder av 15 år, hadde dermed Thomas Tangvald opplevd at hele hans nære familie, hans mor, far og søster, hadde omkommet på havet. Nå er han selv savnet.

- Fars kjølvann Thomas Tangvald ble portrettert i TV-serien «Folk i farta» i 2009, da Alex Rosén besøkte ham i Fransk Guyana for å finne vraket etter forliset der han overlevde, og faren og søsteren døde.

Thomas Tangvald publiserte selv historier fra sine opplevesler på sin egen blogg. Den ble sist oppdatert i januar.

Seilernettstedet Wavetrain har flere bilder fra Per og Thomas Tangvalds eventyr.

- Andre ser det som om jeg følger i fars kjølvann, men jeg gjør bare det jeg gjør, og etter 10 år på land så vet jeg at et liv på havet er det eneste rette for meg, sa Thomas Tangvald til seilerportalen Sorgenfri i 2009.

MOR OG FAR:Thomas Tangvalds mor, 26 år gamle Lydia Tangvald (t.v.), ble skutt ned og drept i et sjørøveroverfall ved Fillippinene i februar 1979. Faren, den kjente eventyreren Per Tangvald (t.h.) forliste utenfor De nederlandske antiller i 1991. Thomas Tangvald var den eneste som overlevde forliset. Nå er han selv savnet på havet. Foto: Sv/Hv Foto: NTB
MOR OG FAR:Thomas Tangvalds mor, 26 år gamle Lydia Tangvald (t.v.), ble skutt ned og drept i et sjørøveroverfall ved Fillippinene i februar 1979. Faren, den kjente eventyreren Per Tangvald (t.h.) forliste utenfor De nederlandske antiller i 1991. Thomas Tangvald var den eneste som overlevde forliset. Nå er han selv savnet på havet. Foto: Sv/Hv Foto: NTB Vis mer