Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Thomas var alene i drosjen

NITTEDAL (Dagbladet): Uavhengige vitner mener at de så drosjesjåfør Thomas Knutsen (24) alene i drosjen på hans aller siste oppdrag. Det kan bety at drapsmannen ventet på sitt offer i Rusveien ved Rotnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de har to uavhengige observasjoner som kan peke mot at Thomas Knutsen kjørte alene fra Solli plass i Oslo ved 02.30-tida natt til onsdag.

En politipatrulje observerte drosjen på vei mot Nittedal. De så ingen passasjer.

Et vitne så drosjen stanse ved Seveneleven-kiosken på Rotnes. Der tente Knutsen kupélyset, trolig for å studere kartboka før han kjørte inn på Gamleveien og videre mot Rusveien. Også dette vitnet sier:

- Jeg så ingen passasjer.

Kort etter observasjonen ble Knutsen skutt og drept.

Betalt tur

Politiet har fått tilgang til de digitalt lagrede opplysningene på taksameteret, og sier at Knutsens siste tur fra Solli plass til Nittedal skulle være en betalt tur. Det betyr at Knutsen slo på taksameteret før han la i vei.

Ifølge lensmannsfullmektig Bjørn Bratteng var det en såkalt praietur, siden bestillingen ikke ble gjort gjennom Oslo Taxi. Thomas Knutsen kan ha fått en personlig forhåndsbestilling, en bestilling på mobiltelefon eller en tekstmelding om det samme.

Om vitneobservasjonene stemmer, har Knutsen trolig blitt lokket til Rusveien av den eller de som drepte ham.

Drapsmannen var ikke interessert i Knutsens penger. De lå igjen på drapsofferet.

- Har politiet noen teori om hva som var drapsmotivet?

- Nei, det har vi ikke, sier Bratteng.

- Kom gjerningsmannen seg unna til fots eller med bil?

- Det vet vi ikke, sier Bratteng.

Tekstmeldinger

Etter det Dagbladet kjenner til, snakket ikke Knutsen i noen av mobiltelefonene han hadde i tida like før han ble drept. Kilder opplyser imidlertid at han mottok en rekke tekstmeldinger. Meldingene skal ha nådd ham både før og etter at han ble skutt.

- Vi har sjekket mobiltelefonene uten at det foreløpig har bragt oss noe videre, sier Bratteng.

Til nå har politiet fått inn 140 tips. Nær 80 vitner er avhørt. Flere hundre personer har blitt kontaktet i forbindelse med dør-til-dør-aksjonen i Nittedal.

- Vitnene som har avhørt har gitt oss mye viktig informasjon om bevegelser i og ved Solli plass, ved Knutsens reiserute og her oppe i Nittedal. Vi har mye interessant å arbeide med, sier Bratteng.

Trafikktellere i Nittedal har registert cirka 50 biler i området i det aktuelle tidsrommet. En lang rekke av sjåførene har meldt seg.

- Progresjonen i etterforskningen er vi fornøyd med, sier Bratteng.

Han sier at politiet ennå ikke har noen mistenkte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media