<strong>DREPT I TERRORANGREPET:</strong> Dagbladets utenriksjournalist Carsten Thomassen døde av skadene han fikk i terrorangrepet 14. januar 2008. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet.
DREPT I TERRORANGREPET: Dagbladets utenriksjournalist Carsten Thomassen døde av skadene han fikk i terrorangrepet 14. januar 2008. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet. Vis mer

Thomassens drapsmann trolig løslatt

Taliban-krigeren som drepte den norske Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen i Kabul i 2008 er trolig løslatt i forbindelse med at 400 Taliban-krigere er sluppet fri.

Publisert
Sist oppdatert

I januar 2008 ble den norske journalisten Carsten Thomassen drept under et angrep mot Serena Hotell i Kabul.

Thomassen var i Afghanistan i forbindelse med at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte landet.

Mannen som skjøt Thomassen, Muhammed Ramadan, ble pågrepet og senere dømt til døden. Denne dommen har imidlertid aldri blitt fullbyrdet, og Ramadan har sittet i fengsel helt til han nylig trolig ble løslatt, skriver Aftenposten.

Ramadan var én av om lag 400 fanger som Taliban-ledelsen ønsket å få utlevert som en forutsetning for at de skulle være med på fredsforhandlinger med afghanske myndigheter, får avisen bekreftet av norske myndigheter.

- Den involverte i Serena-angrepet er trolig blant de løslatte i forbindelse med fangeløslatelsene som del av de intra-afghanske fredsforhandlingene, skriver statssekretær Audun Halvorsen i Utenriksdepartementet i en epost.

Utsendinger fra Afghanistans regjering og Taliban startet lørdag de historiske fredsforhandlingene i Quatars hovedstad Doha.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer