Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thommessen går av som Plan-leder

Olaf Thommessen går umiddelbart av som generalsekretær for bistandsorganisasjonen Plan Norge.

SLUTTER: Olaf Thommessen går av som generalsekretær i Plan Norge med umiddelbar virkning.
Foto: Robert S. Eik / Dagbladet
SLUTTER: Olaf Thommessen går av som generalsekretær i Plan Norge med umiddelbar virkning. Foto: Robert S. Eik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter styreleder Jan Erik Korssjøen overfor VG og NRK.

- Det jeg kan si er at det er Olaf Thommessen selv som har sagt opp jobben i dag. Årsaken er uenighet om strategi om Plans framover, sier Korssjøen til VG.

Han bekrefter overfor NRK at oppsigelsen kom i forbindelse med et styremøte mandag kveld, og at avgjørelsen har umiddelbar virkning.

Thommessen svarer overfor VG slik på hvorfor han har trukket seg:

- Jeg gikk til jobben som generalsekretær i Plan med klare ambisjoner i sekken. I overensstemmelse med styret satte jeg i gang arbeidet med å dreie organisasjonen i en tydeligere retning mot bistand og humanitær nødhjelp for barn. Jeg må bare innse at motstanden mot denne endringen var større enn jeg hadde forestilt meg. Det må jeg selvsagt ta konsekvensen av. Jeg valgte derfor å trekke meg, sier Thommessen.

Han ønsket sent mandag kveld ikke å kommentere saken ytterligere.

Den 47 år gamle tidligere Venstre-nestlederen ble ansatt som generalsekretær i Plan Norge høsten 2013 etter Helen Bjørnøy.

(NTB)