Thommessen i millionkrangel

Henrik P. Thommessen har havnet i en millionkrangel med kjøperen av den omstridte eiendommen i Lillesand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avisa Fædrelandsvennen skriver i dag at Westye Høegh har trukket seg fra kjøpekontrakten. Han krevde et prisavslag fra selger Thommessen siden prisene i hyttemarkedet hadde sunket siden de inngikk kontrakten.

Opprinnelig skulle Høegh betale 11 millioner kroner innkludert innbo for eiendommen på Åkerøy utenfor Lillesand. Nå vil han bare betale åtte millioner kroner.

Henrik P. Thommessen mener dette er et kontraktsbrudd. Han har nå lagt eiendommen ut for salg igjen, men vil kreve Høegh for mellomlegget dersom han ikke oppnår 11 millioner kroner igjen.

- Jeg mener jeg er i min rett til å holde Høegh ansvarlig for et eventuelt tap i en ny salgsrunde, sier Thommessen til Fædrelandsvennen.

Ny runde om boplikt?

NTB melder at den nye vendingen i salget av den omstridte eiendommen kan føre til at hele bopliktsaken kommer opp på nytt. Stortinget var slett ikke fornøyd med landbruksminister Lars Sponheims håndtering av saken.

Nå kan de se en mulighet til å gjøre om hele saken.

For Thommessen står det om mange millioner kroner. Opprinnelig var det boplikt på eiendommen, og han klarte bare å få et bud på to millioner kroner for eiendommen med boplikt. Derfor opphevet landbruksdepartementet boplikten på eiendommen, og den kunne dermed selges for 11 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer