Thommessen: Overrasket over interessen

Fredag ga Christian Thommessen beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg i NRK-styret. Men om det betyr at han er aktuell som Einar Førdes etterfølger, vil han ikke kommentere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Thommessen har sittet i det nåværende NRK-styret siden 20. juni i fjor. Han er flere ganger blitt lansert som ny kringkastingssjef.

- Jeg har selvsagt vært meget flattert over den sterke interessen for mitt eventuelle kandidatur til stillingen. Likevel er jeg overrasket over at interessen fortsetter etter at jeg ved flere anledninger offentlig har bekreftet at jeg verken er eller har vært kandidat. Begrunnelsen jeg har gitt har vært at jeg sitter i NRKs styre, og at jeg ikke har avsluttet de forpliktelser og spennende og krevende oppgaver jeg har i min nåværende stilling. Det siste gjelder fortsatt, sier Thommessen.

- Ingen kommentar

- Men hva svarer du dersom du blir spurt om å overta etter Førde?

- Dersom et nytt styre mot formodning skulle komme med en henvendelse, vil jeg forholde meg til den henvendelsen overfor oppdragsgiver og ikke pressen. Hypotetiske spørsmål om min egen framtid ønsker jeg ikke å kommentere, sier Thommessen.

Fredag kveld slo det ned som en bombe at Christian Thommessen ikke lenger ønsker å fortsette i NRK-styret.

- Den beslutning jeg har tatt vedrørende min deltakelse i styret i NRK er selvsagt en selvstendig beslutning i en meget alvorlig situasjon for styret i NRK. Utover det har jeg ingen kommentarer. Nå må departementet få arbeide med denne saken i fred fram til generalforsamlingen kommende uke, sier Thommessen.

Tanum neppe aktuell

Thommessen legger i brevet ikke skjul på at han mener NRK trenger et helt nytt styre for å fortsette jakten på Førdes etterfølger. I Aftenposten i går kritiserte Thommessen styrets håndtering av media, og det er ingen hemmelighet at han også har vært kritisk til tidligere styreleder Torger Reve.

I Kulturdepartementet jobbes det på spreng med å sette sammen et nytt NRK-styre. Likevel gjenstår mye før et nytt styre er på plass.

Etter VGs avsløringer om konstituert styreleder Anne Carine Tanums lekkasje fra Libris-kjeden er det svært lite sannsynlig at hun fortsetter som styreleder etter generalforsamlingen.