Thommessen stiller ikke til gjenvalg

- Klok beslutning, mener partiet om Thommessens avgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Olav Thommessen stiller ikke til gjenvalg som nestleder i Venstre, tar permisjon fra nestledervervet og trekker seg samtidig som leder for Annette Thommessens minnefond.

Thommesen antyder at han tok beslutningen om å ikke stille til gjenvalg allerede for tre uker siden, delvis uavhenging av minnefond-saken.

- Nødvendig

- Jeg ga valgkomiteen signaler om dette på møte 12. oktober Fristen for å gi valgkomiteen endelig svar er mandag 5. november. Gitt situasjonen de siste dagene syns jeg det var nødvendig å si dette nå, skriver Thommesen i en pressemelding fra partiet.

Thommesens ulovlige lån fra moren Annette Thommessens minnefond, som ble brukt til å dekke restskatt, granskes av Stilftelsestilsynet. Politikeren valgte i dag altså å trekke seg ut av fondsstyret.

Broren, advokat Nils H. Thommessen, tar nå over som leder av fondet.

Venstre opplyste tidligere i kveld at Olaf Thommessen «har bedt om å bli fritatt fra oppgaven som nestleder i Venstre inntil videre». Partiet har innvilget permisjonen.

- Dette er en klok beslutning av Thommessen, som på denne måten tar hensyn til partiet i en konkret sak som ligger utenfor partiet, sier Venstres generalsekretær Terje Breivik i pressemeldingen.  

- VELDIG SÅRT:  Økokrim har uttalt at et lån på 73 000 kroner Olaf Thommessen gjorde fra minnefondet til sin mor kan innebære at Venstre-profilen har begått underslag. Selv mener Thommesen det er sårt å bli mistenkt for uredelighet, og sier han ikke visste at det var ulovlig.
- VELDIG SÅRT: Økokrim har uttalt at et lån på 73 000 kroner Olaf Thommessen gjorde fra minnefondet til sin mor kan innebære at Venstre-profilen har begått underslag. Selv mener Thommesen det er sårt å bli mistenkt for uredelighet, og sier han ikke visste at det var ulovlig. Vis mer

- Trist

Første nestleder Trine Skei Grande synes det hele er en trist sak.

– Jeg forstår hvorfor Olaf har tatt det valget han har tatt. Jeg håper han nå får en pause til å ta vare på seg selv, sier Skei Grande til NTB.

– Dette har vært en tøff opplevelse for ham, legger hun til.

Venstres gruppeleder Ola Elvestuen i Oslo bystyre opplyser at Thommessens arbeid i bystyregruppa skal fortsette som før.

- Bystyrevervet er ikke noe man trekker seg fra. Er man valgt så er man valgt, sier Elvestuen til Dagbladet.no.

- Skammer meg ikke

Til Dagbladet i dag fortalte Thommessen om sin egen opplevelse av granskningen av det omstridte lånet, som kommer i kjølvannet av alvorlig sykdom, økonomisk trøbbel og skilsmissen fra Vendela Kirsebom.

Da uttalte han at det ikke lå uredelig motiver bak å betale restskatt gjennom et ulovlig lån fra morens minnefond.

- Vi hadde ingen kunnskap om at det var ulovlig, sa Thommessen, som beskriver hvorden mange byggesteiner måtte på plass igjen etter at hele livet hadde blitt omkalfatret av alvorlig sykdom.

- Jeg står inne for at jeg har gjort formelle feil i en helt spesiell periode av livet, det beklager jeg, men jeg skammer ikke.

I kveld vil ikke Thommessen utdype sine beslutninger overfor media.

- Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kommer til å kommentere disse forholdene ut over denne uttalelsen, skriver han i pressemeldingen.