Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thommessens tilsynssak er avsluttet

- Nå kan stiftelsen fortsette med det vi skal, sier broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tilsynssaken mot Olaf H. Thommessen, som trakk seg som styreleder i Annette Thommesens minnefond og som nestleder i Venstre etter avsløringene om hans private bruk av fondets penger, er avsluttet av Lotteri- og stiftelsestilsynet.

- Stiftelsen har fått nytt styre og ordnet opp i de økonomiske forholdene. Da anser vi ikke dette som en sak for tilsynet lenger, sier pressetalsmann Steinar Hatlestad i Lotteri- og Stiftelsestilsynet til Dagbladet.no.

- Har vært åpne

Er det funnet straffbare forhold i denne saken?

- Nei, stiftelsen har vært åpen og levert ut alle dokumenter.

Tilsynet innledet tilsynssak etter at det ble kjent at Thommessen hadde lånt penger fra stiftelsen Annette A. Thommessens minnefond for å betale restskatt og andre private regninger. Olaf Thommesen selv var orientert om saken da Dagbladet.no tok kontakt.

- Dere får ringe broren min om dette, det er han som er styreleder i stiftelsen. Jeg vil ikke kommentere saken, sier han.

Måtte svare for seg

FRIFUNNNET: Olaf Thommessen er frifunnet av Lotteri- og stiftelsestilsynet etter at han lånte penger av morens minnefond til å betale restskatt. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
FRIFUNNNET: Olaf Thommessen er frifunnet av Lotteri- og stiftelsestilsynet etter at han lånte penger av morens minnefond til å betale restskatt. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

Flere ganger har han tatt opp lån i fondet. I tillegg har han betalt private regninger med fondets midler. Alle pengene er nå betalt tilbake.

Thommessen måtte svare på følgende:

- Om han har lånt penger fra fondet.

- Om fondet har sendt oppdatterte vedtekter til tilsynet.

- Om gaven til Thommessens nettsted tidenstegn.no var innenfor vedtektene.

«Den pågående tilsynssaken mot Olaf H. Thommessen avsluttes. Dette på bakgrunn av en totalvurdering av Thommessens helsetilstand og at de aktuelle midlene er tilbakebetalt til stiftelsen»

- Veldig glad

Det skriver Lotteri- og stiftelsestilsynet i et brev til advokat Nils H. Thommessen, som er oppnevnt som nytt styre for stiftelsen.

Thommessens tilsynssak er avsluttet

Han er veldig glad for at Lotteri- og stiftelsestilsynet ikke fant at det var gjort noe ulovlig da broren Olaf tok opp et lån av fondets midler.

- Det jeg kan si er at det har vært en veldig grundig og bred prossess mellom Stiftelsestilsynet og stiftelsen. Både min bror Olaf og stiftelsen har bidratt til å finne fram alle fakta og legge dem fram for tilsynet.

- Vi er veldig glade for at de har konkludert slik de har gjort. Det betyr at vi kan fortsette å jobbe med det vi egentlig skal jobbe med framover, sier Thommessen til Dagbladet.no

- Jeg tror og håper denne saken er ute av verden nå, sier Nils Thommessen.

NY STYRELEDER: Advokat og bror Nils H. Thommessen er ny styreleder i morens minnefond.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling