Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thompson trekker seg fra presidentvalget

Støttet McCain mot Bush i 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fred Thompson trekker seg fra kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

- I dag har jeg trukket mitt kandidatur som president for USA. Jeg håper at mitt land og mitt parti har dratt nytte av den innsatsen vi har lagt ned, sier Thompson (65) i en pressemelding tirsdag.

Republikanerens skjebne ble avgjort lørdag da han endte på tredje plass med 16 prosent i primærvalget i South-Carolina, en stat han måtte vinne.

Det er uklart om den tidligere senatoren og skuespilleren nå vil gi sin støtte til en av sine rivaler. I 2000 var han en av en håndfull kongressmedlemmer som støttet senator John McCain i kampen mot George W. Bush.

I Florida kjemper nå McCain mot Mitt Romney og Rudy Giuliani om velgerne før primærvalget 29. januar, mens Mike Huckabee vurderer hva han skal gjøre med en slunken valgkampkasse. (NTB-AP).

 TAKK FOR MEG:  Fred Thompson trekker seg om  presidentkanidat for republikanrene. 16 prosent oppslutning i South Carolina var kroken på døra mot McCain og Romney med over 30 prosent hver. Foto: AP/Scanpix.
TAKK FOR MEG: Fred Thompson trekker seg om presidentkanidat for republikanrene. 16 prosent oppslutning i South Carolina var kroken på døra mot McCain og Romney med over 30 prosent hver. Foto: AP/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media