Thon-bygg totalskadd i brann

En 36 år gammel mann ble i ettermiddag pågrepet, siktet for å ha tent på en tre etasjers murbygning i Pilestredet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygningen ble totalskadd, men ingen personer kom til skade.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 148, den såkalte «mordbrannparagrafen». Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt opplyser til NTB at han skal avhøres i kveld, og at det deretter vil bli avgjort om han skal fremstilles i forhørsretten i morgen formiddag.

Politiet tror mannen, som ble pågrepet kort tid etter brannen, var alene om ildspåsettelsen.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 11.03. Da de etter få minutter ankom brannstedet, sto flammene ut av vinduene i første og andre etasje. Brannen spredte seg fort oppover i etasjene, og etter kort tid slo flammene opp gjennom taket.

- Loft og toppetasje er helt utbrent. Resten av bygget er også totalskadd, sier brannmester Arve Starholm i Oslo brannvesen til NTB.

Sosialkontor

Ullevål sosialkontor har tilhold i det over 100 år gamle murbygget, som ligger like ved Bislett stadion. Olav Thon Gruppen eier bygningen, og tidligere var den administrasjonsbygg for Langaard tobakksfabrikk.

Det var ingen mennesker i bygget da brannen brøt ut. Brannen førte imidlertid til stor røykutvikling, og beboerne i området ble bedt om å lukke alle vinduer.

- Vi har hele tiden hatt kontroll over brannen. Bygget er i mur, det står for seg selv og det var aldri for at brannen skulle spre seg, sier Starheim.

Brannvesenet rykket ut med seks brannbiler da brannen ble meldt. Ytterligere forsterkninger ble tilkalt da brannvesenet ankom stedet.

Spredte seg raskt

Ifølge naboene som først meldte fra om brannen, spredte flammene seg svært raskt.

- Først så vi at det kom litt røyk ut fra ventilene i andre etasje. Vi ringte brannvesenet, og bare minutter etterpå veltet det tjukk røyk ut av vinduene, sier Hanne Gravem som bor tvers overfor den brannskadde bygningen.

(NTB)