Thon-direktør tiltalt for svart betaling

En hotelldirektør i Thon-gruppen er tiltalt for å ha tatt imot svart betaling som kan stamme fra en straffbar handling.

SVART BETALING: I 2007 mottok advokaten pengene på sin klientkonto på vegne av hotellet. Betalingen skjedde via nettbank og ifølge tiltalen ble det ikke gitt noen informasjon om hva betalingen gjaldt og om hvem som innbetalte beløpet.
SVART BETALING: I 2007 mottok advokaten pengene på sin klientkonto på vegne av hotellet. Betalingen skjedde via nettbank og ifølge tiltalen ble det ikke gitt noen informasjon om hva betalingen gjaldt og om hvem som innbetalte beløpet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten.no skal de to ha mottatt 430.000 kroner som ifølge tiltalen skal stamme fra en straffbar handling. De to tiltalte sier pengene stammer fra et leieforhold i et lokale som eies av hotellet.

Hotelldirektørens forsvarer, John Christian Elden, sier hans klient bare har bedt sin forretningsadvokat sørge for å få innbetalt skyldig husleie i henhold til en lovlig leiekontrakt.

I januar 2007 mottok advokaten pengene på sin klientkonto på vegne av hotellet. Betalingen skjedde via nettbank og ifølge tiltalen ble det ikke gitt noen informasjon om hva betalingen gjaldt og om hvem som innbetalte beløpet. Pengene ble sendt videre til hotellet der de senere ble fakturert på kundekontoen til en person som tidligere har vært siktet i saken.

Hotellet er ilagt en foretaksbot på 500.000 kroner for forholdet. Forelegget er ikke vedtatt. Påtalemyndigheten krever også at hele det innbetalte beløpet på 430.000 kroner skal inndras.

De to er også tiltalt for falsk forklaring overfor næringsetaten i Oslo kommune. Saken kommer opp for Oslo tingrett i august.

(NTB)