«Thon er en hedersmann som startet med to tomme hender»

Siv Jensen om eiendomsmagnaten Olav Thons Frp-støtte.

GLAD FOR STØTTE: Siv Jensen er glad for støtten fra Olav Thon. Her er hun under Dagbladets partilederutspørring i dag. Foto: Benjamin Ward/ Dagbladet
GLAD FOR STØTTE: Siv Jensen er glad for støtten fra Olav Thon. Her er hun under Dagbladets partilederutspørring i dag. Foto: Benjamin Ward/ DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen har fått overraskende hjelp fra eiendomsgiganten, Olav Thon, som på store annonser gitt sin støtte til Frp.

- Stolt av Thon - Jeg ble stolt da jeg sa annonsen, jeg. Han peker på noe helt sentralt for oss: Sikre framtida for unge, og sikre en trygg alderdom. Det er jeg helt enig med han i, sa Jensen og la til:

- Han er en hedersmann som startet med to tomme hender.

- Men har Thon lest feil partiprogram, spurte Martine Aurdal Siv Jensen og viste til at Frp gjerne heller frir til folk flest, framfor rikinger.

- Jeg har aldri hørt at Thon har sutret over å betale skatt. Det er en avsporing å tro at det eneste næringslivseierne er opptatt av er formueskatt. I vårt skatteloppllegg gir vi lettelser på inntektsskatten for å motivere flere av oss til å gjøre litt mer. Det er mye viktigere for oss å få gjort noe med arveavgiftene, sa Jensen.

- Vil ha en hånd på rattet Under Dagbladets partilederutspørring forsøkte Dagbladets redaktør Marie Simonsen å få Siv Jensen til å avklare hva som er det mest sannsynlige regjeringsalternativet på borgerlig side.

- Frp har ikke gjort noe annet enn å jobbe for å få Jens Stoltenberg ut av regjeringskontorene, sier Siv Jensen og viser til at Frp ikke finner seg i å bli satt på sidelinjen som under Bondevik-regjeringen.

Følg sendingen direkte her i vårt livestudio fra Dagbladets valgbod foran Stortinget.

- Vi vil ikke lenger støtte en regjering vi ikke er en del av. Det hadde vi blandede erfringer med. Det jør vi ikke en gang til. Det sier seg selv at vi skal være en del av en regjering om det blir borgerlig flertall, sa Jensen og la til:

- Vi vil ha en hånd på rattet!

Ikke redd for Høyre På spørsmål fra Simonsen om Jensen tør å gå i regjering med et Høyre som gang på gang har avlyst Frp-politikk, svarer Jensen:

- Selv om Høyre og Frp trekker i samme retning og har vist at det også er forskjell på oss. SV og Ap har for eksempel helt ulikt syn på oljeutbyggingen. Høyre vil fortsette med bompengefinansiering, vi vil gjøre det uten den, sier Jensen.

- Er det en smertegrense for Frp?

- Nå må vi konsentrere oss om å gjøre et godt valg. Så skal vi forhandle. Får vi til en god nøkkel, som gjør at vi alle kan leve med den, sier hun. Jeg er sikker på at vi skal finne fram til gode løsninger.

Du kan også følge våre direktesendinger fra Dagbladets valgbod hver dag direkte fra Eidsvollsplass, foran Stortinget.

Kjøper =Oslo Nylig gikk Siv Jensen ut og snakket åpent om hvordan det er å ha rusmisbruker i familien.

PÅ PLASS I VALGBODEN: Frp-leder Siv Jensen er den andre partilederen som blir utsatt for Dagbladets partigrill av Marie Simonsen og Martine Aurdal. Foto: Benjamin Ward /Dagbladet
PÅ PLASS I VALGBODEN: Frp-leder Siv Jensen er den andre partilederen som blir utsatt for Dagbladets partigrill av Marie Simonsen og Martine Aurdal. Foto: Benjamin Ward /Dagbladet Vis mer

- Gir du penger til tiggende rusmisbrukere?

- Jeg kjøper (magasinet) =Oslo, svarer Jensen.

Imot heroin-forslag Men Siv Jensen er imot Thorvald Stoltenbergs forslag om å gi heroinassistert behandling.

- Det viktigste vi kan gjøre, er å gi rusmisbrukerne en virkelighet uten rus, sier Jensen.

Jensen angriper Stoltenberg-regjeringen og sier de rødgrønne legger ned tilbud til rusmisbrukere.

 

- Det synes jeg er ille, sier Jensen - som ikke er tilhenger av behandling med metadon.

- Det er å oppfordre til videre rusmisbruk.