Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thon får erstatning for siktelse etter dødsbrann

Nesten 170 000 kroner.

DØDSBRANN: Olav Thon-gruppen får nesten 170.000 kroner i erstatning for en henlagt siktelse for manglende brannsikring etter en brann i Urtegata i Oslo.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DØDSBRANN: Olav Thon-gruppen får nesten 170.000 kroner i erstatning for en henlagt siktelse for manglende brannsikring etter en brann i Urtegata i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olav Thon-gruppen får nesten 170 000 kroner i erstatning for en henlagt siktelse for manglende brannsikring etter en brann i Urtegata i Oslo.

Oslo tingrett slår fast at Thon og selskapet hans har rett på 168 287 kroner i erstatning for advokatutgifter og for bygningssakkyndig bistand i saken, skriver VG.

Olav Thon-gruppen eide bygningen som brant i desember 2008. Seks mennesker døde i brannen, og selskapet ved styreleder Olav Thon ble siktet for ikke å ha gjort nok for å forsikre seg om at dørpumpene i hybelhuset fungerte.

- Vi er godt fornøyd med avgjørelsen. At politiet ikke kan ta ut en grunnløs siktelse uten at de må betale for det, håper jeg gir den nødvendige preventive effekt, skriver Olav Thon-gruppens advokat i saken, John Christian Elden, i en SMS til avisen.

Politiet har konkludert med at brannen var påsatt, men ingen er dømt i saken.

(NTB)

Hele Norges coronakart