Koster dyrt:  Bjørneparken på Flå har så langt kostet Olav Thon rundt 110 millioner kroner. Foto: Berit Roald / Scanpix
Koster dyrt: Bjørneparken på Flå har så langt kostet Olav Thon rundt 110 millioner kroner. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Thon flådd for 110 mill.

Olav Thon har brukt rundt 110 millioner kroner i Bjørneparken på Flå. Nå skal han satse nye 50 millioner kroner på isbjørn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Lørdag åpnet portene for publikum til dyreparken i Hallingdal, og forventningene til sesongen er som vanlig store. Håpet er at flere besøkende, og økte billettpriser, skal gi svarte tall på driften. Siden 2007 viser regnskapsbøkene 32 millioner i driftsunderskudd, skriver Finansavisen.

- Vi må hele tiden gjøre grep for at parken skal være interessant. 22. mai kommer klima- og miljøminister Tine Sundtoft for å åpne det nye rovdyrsenteret med masse interaktivitet og spennende ting, sier styreleder Erik Sand i Stiftelsen Vassfaret Bjørnepark til avisen.

Heldige som har Olav 22 millioner kroner er investert i det nye senteret, og Olav Thon har stått for rundt halvparten. Resten kommer fra statlige støtteordninger og andre sponsorer. Det nye bygget er på 1.000 kvadratmeter, og halvparten er for publikum. De resterende er fordelt på lager og kontorer. I fjor hadde parken rundt 65.000 besøkende, og målet for årets sesong er 70.000.

Olav Thon skal ifølge Sand ha investert rundt 60 millioner kroner i bygninger og ulik infrastruktur i Bjørneparken. På toppen av dette har han fylt opp med 50 millioner kroner i egenkapital over de siste fem årene i Stiftelsen Vassfaret Bjørnepark. Vassfaret Bjørneparks driftsselskap og eiendomsselskap har til sammen 18 millioner kroner i negativ egenkapital, skriver Finansavisen.

- Vi er heldige som har Olav med på laget. Han gjør jo mer enn Bjørneparken i Flå, og det er veldig langsiktig horisont på dette. Han håper jo at det skal bli lønnsomt til slutt, sier Sand.

Flere nyheter Forbes bommet grovt på Norges rikeste og glemte 12 nordmenn
Olav Thon og Petter Stordalen om årstalen
Olav Thon tjente 407 millioner