Thon gir 1 million for pyromanopplysninger

Utlover dusør for opplysninger som kan føre til oppklaring av brannen i Urtegata.

UTLOVER DUSØR:   Gårdeier Olav Thon ved bygården der seks personer omkom 12 skadet og et 33 mennesker ble evakuert  i en brann i Urtegata i Oslo. Nå vil han gi 1 million kroner for opplysninger som kan føre til oppklaring av brannen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
UTLOVER DUSØR: Gårdeier Olav Thon ved bygården der seks personer omkom 12 skadet og et 33 mennesker ble evakuert i en brann i Urtegata i Oslo. Nå vil han gi 1 million kroner for opplysninger som kan føre til oppklaring av brannen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks personer døde i brannen i Urtegata 13. desember. Nå utlover boligeier Olav Thom (85) 1 million kroner i dusør for opplysninger som kan føre til oppklaring av brannen.


- Sjansen er så stor for at brannen er påsatt, at jeg ikke kan sitte rolig lenger. Jeg kjenner for stor uro til det. Jeg vil gjøre mitt for at vedkommende blir tatt. Sjansen er stor for at gjerningsmannen går fri her i Oslo, sier Thon til VG.


- Det syns jeg er skummelt, legger han til.


En teknisk etterforskningsrapport konkluderte fredag med at brannen i Urtegata natt til lørdag 13. desember skyldes «tilførsel av bar ild», uten at politiet ville bekrefte at det dermed kan konkluderes sikkert med at brannen var påtent. Samtidig er det slått fast at brannårsaken ikke var elektriske feil eller mekaniske feil.


- Det betyr at det går en eller annen rundt i Oslo som har drept seks mennesker. Jeg kan ikke se annerledes på det, sier Thon.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer