Thon-gruppen dropper brannkontroller

Møter ikke opp til halvparten.

MØTER IKKE OPP: Thon-gruppen dropper halvparten av kontrollene btannvesenet skal gjennomføre i deres bygårder. Bygården i Urtegata, der en brann krevde seks liv for en uke siden, er eid av Olav Thon Gruppen.
Foto: Cornelius Poppe /SCANPIX
MØTER IKKE OPP: Thon-gruppen dropper halvparten av kontrollene btannvesenet skal gjennomføre i deres bygårder. Bygården i Urtegata, der en brann krevde seks liv for en uke siden, er eid av Olav Thon Gruppen. Foto: Cornelius Poppe /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olav Thon Gruppen unnlater å møte opp til over halvparten av kontrollene de blir innkalt til når brannvesenet skal sjekke brannsikkerheten i bygårdene som leies ut i Oslo.

Olav Thon Gruppen (OTG) eier en rekke av gårdene som utgjør Oslos største brannproblem. Etter brannen i Urtegata, som krevde seks liv, har firmaet gitt inntrykk av at brannsikkerheten står i høysetet. Likevel stiller OTG kun opp ved halvparten av kontrollene de blir innkalt til. Kontrollene varsles en uke i forveien og kommunen er avhengig av at eier møter opp for at kontrollen skal være fullverdig, skriver Aftenposten.

Thon Gruppen erkjenner at de har vært for dårlige når det gjelder oppmøte.

- Vi har vært for dårlige. Jeg skulle ønske oppmøteprosenten var høyere, men jeg har snakket med folk som har vært til stede på kontroller uten å signere på skjemaet. Uansett er oppmøtet vårt for lavt, sier konserndirektør Øystein Trøseid.

Han etterlyser bedre varsling fra brannvesenets side.

- Når det er inspeksjon på våre kjøpesentre og hoteller, blir vi bedre varslet. Hadde vi fått melding til hovedkontoret kunne vi stilt opp 100 prosent. Oppslag i gårdene kan bli revet ned, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer