Thon Hotel ranet med sabel

Aggressiv gjerningsmann løp fra stedet.

SABELMAN LØS I OSLO:  Væpnet med en sabel ranet en mann Thon Hotel Slottsparken for penger og alkohol i natt. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
SABELMAN LØS I OSLO: Væpnet med en sabel ranet en mann Thon Hotel Slottsparken for penger og alkohol i natt. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store politistyrker søker etter en mann som ranet Thon Hotel ved Slottsparken i firetiden i natt. Mannen brukte en lang sabel som våpen, opplyser politiet.

- Han brukte sabelen til å true en ansatt til å gi fra seg penger og alkohol. Han var veldig aggressiv, sier operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Et liknende sabelran fant sted for bare tre dager siden. Begge tilfellene er svært like med samme modus, og politiet tror det kan dreie seg om samme gjerningsperson.

- Det er tydelig at vi har en sabeltann løs i Oslo, sier Grøttum.

Ingen ble fysisk skadd i nattas ran. Gjerningsmannen løp fra stedet. Politiet beskriver ham som en om lag 160 centimeter høy «mulig iraner» i 20-årsalderen.

- Han dekket ansiktet med et rødlig sjal og bar to røde bæreposer. Han var ikledd en svart hettegenser, opplyser operasjonsleder.

Raneren etterlot deler av utbyttet, en flaske alkoholfri rødvin, utenfor hotellinngangen før flukten.