Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thon kjøper Bislet Bad

Eiendomskongen Olav Thon vant budrunden om Bislet Bad. Om kort tid kvitter Oslo kommune seg med den historiske institusjonen for en million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør i Eiendoms og byfornyelsesetaten, Gunnar Leganger, vil ikke bekrefte at det er Olav Thon som igjen har sikret seg ei kremtomt i hovedstaden. Men etter det Dagbladet erfarer falt avgjørelsen på fredag.

-  Budrunden er avsluttet, men kontrakten er ikke undertegnet. Det vil trolig skje i løpet av ei uke, sier Leganger til Dagbladet.

Oslo kommune vedtok i fjor å selge det ærverdige badet som byantikvaren mener er av nasjonal verdi: «Anlegget er gjennomtenkt og vakkert til minste detalj.»

Men kommunen har latt Norges første offentlige svømmehall forfalle og nå vil ikke byrådet betale for den nødvendige oppussinga.

Det kommer trolig igjen til å bli politisk kamp før Olav Thon overtar nøkkelen fra den offentlig ansatte bademesteren.

Blant annet Arbeiderpartiet kjemper for at kommunen tar ansvaret for badene på Bislet, Sagene og Tøyen - alle sammen forsømt og i sterkt behov for oppussing. Riktignok kan ikke Thon gjøre hva han vil med investeringen. Badet skal opprettholdes som et offentlig tilgjengelig badetilbud i 10 år, hvor kommunen skal ha rett til å forlenge denne perioden med ytterligere 10 år.

Norges første svømmehall, åpnet i 1920, tegnet av arkitektene Harald Aars og Lorentz Ree, et pionerprosjekt i Skandinavia. Over bassenget er det spent opp plastnetting for å hindre at de badende får betongklumper i hodet. Plastnettingen har vært der i et knapt år.

«NASJONAL VERDI»: Bislet Bad er «gjennomtenkt og vakkert til minste detalj» i følge Byantikvaren i Oslo.
NY KREMTOMT: Olav Thon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media