Thon vil anke

Eiendomsmilliardæren Olav Thon nekter å godta at han mister førerkortet i to måneder til, og anker dommen fra tingretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thon godtok boten på 8000 kroner fra politiet, etter at han ble tatt i 81 km/t i 50-sone i mai. Han mente imidlertid at tap av førerkortet i to måneder var mer rettferdig enn de fire han hadde fått. Ringerike tingrett valgte likevel å følge politiets påstand, og sto på fire måneder.

Full arbeidsuke

81-åringen oppga i retten at han fortsatt jobber rundt 50 timer i uka. Hvis dommen blir stående, må Thon nøye seg med å ta bussen til jobben fram til 28. september.

Han vil trolig også få god bruk for sykkelkortet han viste pressen i tida framover.

Ringerike tingrett skriver at tap av førerretten uansett vil være ubeleilig for alle. Dommeren mener at 81-åringen kunne ha sørget for at andre fulgte opp det syke familiemedlemmet som han var på vei hjem for å hjelpe. Thon får heller ingen strafferabatt fordi han har kjørt prikkfritt i alle år.

«Selv om de trafikale forholdene var gode, må det legges til grunn at økt fart gir økt ulykkesrisiko. Hastighetsovertredelsen var markert,» heter det i dommen.

-  Det er hyggelig at dommerfullmektigen var enig i våre argumenter, men ikke at han ikke trakk konsekvensene av dette. Olav Thon har besluttet å anke til lagmannsretten, sier advokat John Christian Elden.

Olav Thon innrømmet i retten at han hadde kjørt for fort, men sa at han trodde at han bare holdt i overkant av 60 km/t.

Overrasket

-  Vi er fornøyd med at tingretten har fulgt rettspraksis på dette området, sier politiadvokat Tom W. Holm Paulsen i Asker og Bærum politidistrikt. Han er overrasket over at Thon har varslet en anke.

-  Det vil jo uansett ta noe tid før lagmannsretten vil kunne behandle saken, sier Holm Paulsen, og peker på at det bare er to måneder til eiendomskongen får førerkortet tilbake.

FORTSATT SYKLIST: Olav Thon har brukt sykkel for å komme seg rundt etter at han mistet lappen. Nå kan han bli syklist i to måneder til. Bak advokat John Christian Elden.