BYGÅRDSEIER: Seks personer er omkom i brannen i Urtegata i 2008. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BYGÅRDSEIER: Seks personer er omkom i brannen i Urtegata i 2008. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Thon vil ikke la seg avhøre om dødsbrann

Brannen krevde seks liv i Urtegata i Oslo i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første nektet han å møte i vanlig politiavhør, og da han ble kalt inn til rettslig avhør, gjorde han det klart via advokat John Christian Elden at han ikke ønsket å forklare seg, skriver Dagens Næringsliv.

Normalt er det møteplikt til rettslig avhør, men ingen plikt til å faktisk si noe. Oslo tingrett var enig med Elden i at det ikke hadde noen hensikt å tvinge Thon til å møte opp kun for å avgi personalia. Advokaten mener politiet har slått inn på feil spor når de går etter Thon.

- Vi mener de trenerer saken ved å ville avhøre Thon personlig. Han har ikke noe å bidra med i forbindelse med brannspørsmålet, sier Elden.

Han avviser at Thon er siktet i saken, mens påtaleleder Anne Karin Blanck sier Thon er siktet fordi han er styreformann og dermed øverste ansvarlige i selskapet som eide bygården som brant.

Olav Thon-gruppen er siktet for manglende vedlikehold og brannsikring. En 49 år gammel mann ble siktet for selve brannen, men denne siktelsen ble frafalt. Elden håper på en snarlig påtaleavgjørelse i saken.

(NTB)