2000 arbeidsplasser:  Strømmen Storsenter det prosjektet som har gitt Olav Thon mest glede. Foto: Nina Hansen , Dagbladet.
2000 arbeidsplasser: Strømmen Storsenter det prosjektet som har gitt Olav Thon mest glede. Foto: Nina Hansen , Dagbladet.Vis mer

Thons avslører sitt favorittprosjekt: Strømmen Storsenter

- Det prosjektet som har gitt meg mest glede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Olav Thon snakket til BI-studentene under Eiendomsdagen fredag. Han var i storslag og avsluttet foredrag med en sang som omhandlet hans personlig mantra - initiativ og tiltakslyst, skriver Finansavisen.

- De gråt på Strømmen over å ha mistet 500 arbeidsplasser innen stålindustrien, i dag jobber det over 2000 mennesker på kjøpesenteret, uttalte Thon ifølge avisen.

Og gleden ved å jobbe, var gjennomgangstonen og forutsetningen for å jobbe så mye og så lenge som han har gjort. Og ikke minst jobbe å langsiktig og metodisk.

- Jeg har hatt konkurrenter i alle år som ville kjøpe eiendom. De er i stor grad borte nå. Altfor mange sitter med finansielle plasseringer og snakker om investeringer, men driften får liten oppmerksomhet. Det mener jeg er veldig farlig. Man trenger ikke ha de største ressursene hvis man har arbeidslyst, og har fokus på å jobbe med å utvikle det du har, og ikke minst langsiktighet, sa han ifølge Finansavisen.

Lite heder i vente - Jeg tror at jeg med dyp beklagelse kan si at dere som vil gå inn i eiendom, får ingen påskjønnelse fra det offentlige, snarere tvert i mot. Min erfaring er at det offentlige byråkrati enkelte ganger er strukturert på en måte som skal gjøre det vanskeligst mulig å få til noe, sa han.

Han ser på dagens prisutvikling innen bolig og næringseiendom som litt skummelt.

- De siste årene har vi kanskje sett en prisutvikling i usunn takt, men man må ikke glemme at bakgrunnen for den voldsomme prisstigningen er at økonomien holdes i kunstig åndedrett med lave renter. Nivået er i dag på et helt utenkelig nivå hvis man går noen år tilbake, sa Thon.

- Hvordan ser du på næringsmarkedet i dag med enorme penger som flyter inn i næringseiendomsmarkedet i Norge, rett og slett for at investorene må ha et sted å plassere pengene?

- Det er en skummel utvikling, men hvis rentenivået holder seg lavt, vil jeg tro at prisene holder seg eller sogar kan stige. Problemet er at de som kommer hit, ikke kjenner markedet. Hverken regulatoriske forhold eller byråkrati, sier han ifølge Finansavisen.

Han ble også spurt hva oljen vil ha å si for norsk økonomi framover, og spesielt fallet.

- Jeg er optimist samtidig som når jeg slåss med byråkratene blir pessimist. Europa er i en litt vanskelig periode, og historien har vist at riker ikke varer evig. Det er ikke sikkert at vi i denne delen av verden vil være overlegne herskere i fremtiden, men Norge har større ressurser enn mange andre land. Skulle oljen bli nedgradert, har vi fortsatt så mange ressurser at landet vil klare seg godt.

Flere nyheter Thon: - Uvirkelig rentenivå Olav Thon kunne solgt til Fredriksen, men tapte 50 mill.
Olav Thon og Norwegian Property er DNBs favoritter