Thor Erik funnet død

Politiet i Moss tror at det var den 29-årige Thor Erik Tollefsen som ble funnet død i Vansjø søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han ble meldt savnet i januar, lette politiet etter ham med ubåt i flere uker.

Tollefsen ble sist sett i gågata i Moss sentrum natt til 21. januar i år. Han hadde forlatt utestedet Nattoget ved 2.30-tiden. Nesten tre måneder senere fikk noen øye på en person som fløt i vannet på et sted politiet tidligere har gjennomsøkt med ubåt.

Politiet bekrefter overfor NTB at mannen etter all sannsynlighet er Tollefsen.

- Det er ikke meldt om andre savnede i området, og de pårørende er underrettet om funnet, sier politibetjent Jon Erland Fløgstad ved Moss politidistrikt til NTB.

Mannen blir kjørt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo mandag, og vil bli obdusert og identifisert tirsdag.

Samme klær

Mannen som ble funnet søndag kveld hadde på seg blå dongeribukse, hvit t-skjorte, brune ecco-sko og en gul genser knyttet rundt livet.

Dette stemmer på en prikk med det Tollefsen hadde på seg den natten han forsvant for nesten tre måneder siden.

Politiet, Røde Kors og venner av den savnede mannen lette i nesten tre uker etter at han ble borte. Det ble lett ved bryggekantene og i skogholtene nær sentrum. Etter resultatløse søk med ubåt og likhund ble søkene avsluttet 8.februar.

Tollefsens hjem ligger tjue minutters gange fra utestedet Nattoget, og han var nødt til å krysse enten Mosseelva eller Vansjø for å komme seg hjem.

Neppe kriminelt

Forsvinningen til Tollefsen ble i januar ansett for å være et mysterium. Ifølge venner var han i godt humør den skjebnesvangre kvelden. Han tok blant annet initiativ til at kameratflokken skulle dra på hyttetur, og han skal ikke ha vært spesielt beruset.

Politiet holdt under letingen muligheten åpen for at noe kriminelt hadde tilstøtt ham.

- Nå er det lite som tyder på at noe kriminelt er skjedd. Men det får vi komme tilbake til etter obduksjonen, sier Fløgstad.

(NTB)

FUNNET: Mannen som i går ble funnet død i Vansjø, er sannsynligvis den savnede Thor Erik Tollefsen, som forsvant i Moss i januar.