- Thor må gamble

Kan ikke stole på laget, mener Atle Kvålsvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen Thor Hushovd brukte hviledagen i Tour de France til lett trening, pleie og massasje. Etter at hans viktigste lagkamerat og opptrekker i spurten Jaan Kirsipuu brøt søndagens etappe, må Hushovd nå stole på seg selv på etappene med massespurt.

– Det var Kirsipuu som gjorde jobben i spurtene. Thor kommer til å merke at han er borte. Nå må han stole på seg selv, og må gamble og kanskje bestemme seg for å henge på opptrekket til Tom Boonen eller Robbie McEwen. Han kommer heller ikke til å få så mye hjelp av resten av Credit Agricole-laget i spurtene. Det toget har gått, sier nordmannens trener Atle Kvålsvoll til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nordmannens mål i det prestisjefylte sykkelrittet er soleklart: Vinne den grønne poengtrøya. Skal han greie det målet, er han avhengig av å gjøre det godt på de flate og småkuperte etappene som ender i massespurt.

I den første uken av Touren var det esteren Jaan Kirsipuu som trakk opp nordmannen i spurten, men under søndagens etappe fra Gérardmer til Mulhouse over 171 kilometer brøt Credit Agricole-rytteren. Han greide ikke den første harde etappen.

Tirsdagens etappe er knallhard. Den går fra Grenoble til Courchevel over 192.5 kilometer. Målgang kommer etter en 22 kilometer lang bakke med en stigningsprosent på 6,2. Før den bakken er det en stigning på 20 kilometer, også den på 6 prosent.

(ANB)

ENSOM RYTTER: Thor Hushovd må gjøre mye av jobben sjøl i resten av Tour de France, mener hans norske trener. Scanpix
ENSOM RYTTER: Thor Hushovd må gjøre mye av jobben sjøl i resten av Tour de France, mener hans norske trener. Scanpix Vis mer