- Thor var hjelpsom og snill

- Dette er helt uforståelig, sier Gunnar Haugsveen, generalsekretær i Norges Blindeforbund. Han var Thor Aasvestad nærmeste kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Thor var en hyggelig, omtenksom, svært hjelpsom og snill mann. Han hadde ingen fiender som jeg vet om, sier Haugsveen til Dagbladet.

Fredag fikk de ansatte i Norges Blindeforbund fikk bekreftet at en av deres ansatte var død. På det tidspunktet var det ingen som visste at han var tatt av dage før brannen i leiligheten hans i Oslo.

- Vi fikk melding fra politiet i går kveld om at de etterforsket dødsfallet, sier Haugsveen, men han ønsker ikke å si noe mer om hva politiet fortalte.

Thor Aasvestads kolleger i Oslo holdt en kort minnestund for ham fredag ettermiddag på jobben, og de informerte samtidig de ansatte i Norges Blindeforbund rundt om ellers i landet at han var død.

Thor Aasvestad ble ansatte i Norges Blindeforbund i desember 1998. Han kom fra en stilling i BingoLotto, et selskap som planla å starte bingosendinger på tv hvor inntektene skulle gå til forskjellige veldedige organisasjoner.

Før det var Thor Aasvestad i 15 år ansatt som generalsekretær i Norges Bowlingforbund. Han arbeidet ved Idrettens hus i Bærum. Stillingen som generalsekretær i Norges Bowlingforbund var den første faste ansettelsen i forbundet. Aasvestad var svært sentral i utviklingen for norsk bowling. I hans tid dukket det opp flere nye klubber og baner. Han var selv medlem i Solli Bowlingklubb i Oslo.

Aasvestad har en idrettsfaglig og pedagogisk bakgrunn. Før han begynte i forbundet hadde han bodd og arbeidet i Jugoslavia som reiseleder.