<strong>GIR IKKE OPP:</strong> - Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg, sier Thorbjørn Johan Gaarder (57) til Dagbladet. Han har søkt på praktisk talt alle utlyste toppjobber i Norge de siste par årene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GIR IKKE OPP: - Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg, sier Thorbjørn Johan Gaarder (57) til Dagbladet. Han har søkt på praktisk talt alle utlyste toppjobber i Norge de siste par årene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Thorbjørn (57) prøvde å bli både politimester i Oslo, skattedirektør, pressegeneral, finansdirektør og helsetopp

- Jeg er nok for gammel, sier Norges ivrigste jobbsøker om hvorfor han ikke får napp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Navnet Thorbjørn Gaarder, enkelte ganger med mellomnavnet Johan, dukker med jevne mellomrom opp i norsk presse. Ofte handler det om høyt profilerte toppjobber som er lyst ut.

Dagbladet møter Gaarder i leiligheten han bor i på Frogner. På bunken på bordet foran ham ligger en ti centimeter høy stabel med utklipp fra stillingsannonser fra aviser.

- Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg, sier Thorbjørn Johan Gaarder (57) til Dagbladet.

Ble ikke politimester Hvor mange stillinger Gaarder har søkt de siste årene husker han ikke. Men blant disse er stillingen som politimester i Oslo, skattedirektør, finansdirektør, rådmann i Ullensaker, rådmann i Bærum, direktør ved Universitetet i Oslo, direktør i Fagpressen, ekspedisjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet, sjef for Domstoladministrasjonen, direktør for Helse Sør-Øst, generalsekretær i Norsk Presseforbund og sjef for Brønnøysundregistrene.

Til politimesterjobben var Gaarder en av to søkere. Den andre var Hans Sverre Sjøvold, som til slutt fikk jobben.

- Var det realistisk å søke den stillingen?

- Kanskje ikke, kanskje ikke, humrer Gaarder.

Ledet bistandsfond Gaarder, jusutdannet fra Geneve i Sveits, pendlet i flere år mellom Oslo og London. Han har hatt flere ledende stillinger tidligere, og var blant annet sentral i det norske bistandsfondet Norfund. Han ble i 2001 intervjuet av Aftenposten, som London-bosatt leder av Norfunds joint venture med det britiske fondet CDC.

I stillingsannonsene har han nå titulert seg som «Chief Credit Officer». Gaarder oppgir at hans siste stilling var i 2010, i en bank i Storbritannia.

- Hva er drømmejobben din?

- Det vet jeg ikke. Jeg har ingen drømmejobb, sånn sett.

Ett intervju Som oftest, sier Gaarder, har han fått avslag på e-post. Men ved en anledning ble Gaarder kalt inn til intervju. Det var, sier Gaarder, hos det rekrutteringsfirmaet Visindi. Hos Visindi får Dagbladet bekreftet dette:

- Gaarder var i juni 2012 i ett møte med en partner hos oss i Oslo, sier en representant for selskapet.

Men det ble ikke napp da heller.

- Nei, det gjorde ikke det, erkjenner den standhaftige jobbsøkeren.

- Hva tenker du om alle avslagene?

- Det er sånn det er, det er ikke noe å gjøre noe med. Jeg er for gammal, tenker jeg, mistenker Norges mest iherdige jobbsøker. Men gi opp, det gjør ikke Thorbjørn Johan Gaarder.

<strong>IVRIG:</strong> På stuebordet til Thorbjørn Gaarder ligger det en stabel med utklipp fra stillingsannonser i avisene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
IVRIG: På stuebordet til Thorbjørn Gaarder ligger det en stabel med utklipp fra stillingsannonser i avisene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer