Thorbjørn (57) prøvde å bli både politimester i Oslo, skattedirektør, pressegeneral, finansdirektør og helsetopp

- Jeg er nok for gammel, sier Norges ivrigste jobbsøker om hvorfor han ikke får napp.

GIR IKKE OPP: - Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg, sier Thorbjørn Johan Gaarder (57) til Dagbladet. Han har søkt på praktisk talt alle utlyste toppjobber i Norge de siste par årene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GIR IKKE OPP: - Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg, sier Thorbjørn Johan Gaarder (57) til Dagbladet. Han har søkt på praktisk talt alle utlyste toppjobber i Norge de siste par årene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Navnet Thorbjørn Gaarder, enkelte ganger med mellomnavnet Johan, dukker med jevne mellomrom opp i norsk presse. Ofte handler det om høyt profilerte toppjobber som er lyst ut.

Dagbladet møter Gaarder i leiligheten han bor i på Frogner. På bunken på bordet foran ham ligger en ti centimeter høy stabel med utklipp fra stillingsannonser fra aviser.

- Jeg vil bare ha meg en ny jobb, jeg, sier Thorbjørn Johan Gaarder (57) til Dagbladet.

Ble ikke politimester Hvor mange stillinger Gaarder har søkt de siste årene husker han ikke. Men blant disse er stillingen som politimester i Oslo, skattedirektør, finansdirektør, rådmann i Ullensaker, rådmann i Bærum, direktør ved Universitetet i Oslo, direktør i Fagpressen, ekspedisjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet, sjef for Domstoladministrasjonen, direktør for Helse Sør-Øst, generalsekretær i Norsk Presseforbund og sjef for Brønnøysundregistrene.

Til politimesterjobben var Gaarder en av to søkere. Den andre var Hans Sverre Sjøvold, som til slutt fikk jobben.

- Var det realistisk å søke den stillingen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer