Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thorbjørn ble vitne til dramatisk frontkollisjon: - Nå smeller det

Thorbjørn Lerfald lå bak en personbil, så skjenet den plutselig over i motsatt kjørefelt.

SMELLER: Thorbjørn Lerfald kjørte hjem til Sverige etter å ha vært på jobb i Norge. I Sarpsborg skjenet plutselig bilen foran over i motgående kjørebane og krasjet inn i en trailer. Det gikk heldigvis bra med både trailersjåføren og føreren av personbilen. Video: Thorbjøn Lerfald Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Thorbjørn Lerfald skulle kjøre hjem fra Fredrikstad til Sverige ble han vitne til en dramatisk frontkollisjon. Den satte en ordentlig støkk i ham.

Det var 27. april klokka 15.45 at en personbil kolliderte med et vogntog på riksvei 111 i Sarpsborg. Lerfald hadde ikke merket noe unormalt med kjøringen til bilføreren foran seg, men plutselig smalt det.

- Plutselig skjenet den over i feil kjørefelt og kolliderte. Jeg var selv veldig nære på å kjøre inn i ulykken, men holdt heldigvis så stor avstand at jeg klarte å stoppe, sier Lerfald til Dagbladet.

Lettere skadd

Ifølge ABC Nyheter ble føreren av personbilen lettere skadd, mens føreren av vogntoget kom fra det helt uten skader.

Overfor nettstedet forteller politibetjent Stian Wold ved krimseksjonen på Sarpsborg politistasjon at årsaken til ulykken er uviss, og at det endte med et forelegg og inndragning av førerkort i tre måneder for føreren av personbilen.

- Årsaken er uviss. Det var absolutt ingen promille på fører, så det kan være alt fra uoppmerksomhet til andre ting, sier Wold.

Wold forteller at det er sjelden man får et innblikk i en slik ulykke på nært hold.

- Jeg har sett videoen flere ganger, siden den ble innlevert til politi. Den er et sentralt bevis i saken, og gir et kraftig visuelt inntrykk av en slik møteulykke. Det er faktisk sjelden man får innblikk i en slik ulykke på nært hold, sier politibetjenten til ABC Nyheter.

Ulykken er også omtalt av Sarpsborg Arbeiderblad.

FLAKS?: Em gruppe skoleungdom kommer ut fra en buss. To av dem begynner å krysse veien, men de har ingen mulighet til å se hva som kommer i motsatt kjørefelt. Video: Tor-Bjørn Kyrkjebø Vis mer

Filmet hendelsen

I dashbordet hadde Lerfald et kamera som filmet hele hendelsen. Han forteller at han har sett videoen «minst tusen ganger».

- Det er mange som har spurt meg hva jeg tenkte da det skjedde, sier Lerfald og tar en pause:

- Men alt skjedde så fort. Jeg rakk ikke å tenke så mye. «Nå smeller det», slo det meg.

I videoen kan man se at føreren av personbilen begynner å fomle i bilen sin etter ulykken. Lerfald forteller at han var raskt ute av bilen for å sjekke tilstanden til føreren.

- Jeg spurte ham om hvordan det gikk med ham, så sa han bare: «Hva skjedde, hva skjedde?».

Gjorde ham nervøs

Lerfald forteller at den fullastede lastebilen ble stående helt til en gravemaskin kom og fikk lastet av. Han anslår at den ikke kom seg noen vei før klokka 22-23 på kvelden.

Han forteller at ulykken gjorde ham nervøs.

- Jeg kjører alltid fornuftig, men den hjemturen var jeg veldig passiv, forteller han.

Vel hjemme lastet han opp videoen, og fikk delt den med politiet som bruker den i forbindelse med etterforskningen av saken.

- Jeg fikk et helt annet bilde av ulykken da jeg kom hjem. Det var heftige saker.

DRAMATISK PÅKJØRSEL: En skolebuss med 30 barn kolliderte med en elg på vei til Sørvik skole sør for Harstad. - Jeg har aldri opplevd liknende, sier den erfarne bussjåføren Arne-Helge Aune. Video: Arne-Helge Aune Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!