Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thorbjørn Egners hytte brant ned

Datteren frykter brannen er påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Mandal fikk melding om en nedbrente hytta på Gismerøy, ved Kleva utenfor Mandal, natt til lørdag klokka 01.30. Brannen skal ifølge vitner ha skjedd natt til fredag.

Verken politiet eller brannvesenet ønsker å kommentere overfor Dagbladet hva som kan ha vært årsaken til brannen, men ifølge kilder skal det være funnet flasker og sprøyter i nærheten.

Datteren til Thorbjørn Egner, Turi Egner Olderheim, frykter brannen er påsatt.

«Bramsalingen» brant

Familien Egner har tre hytter på øya, samt et båthus. Det er en av de minste hyttene, «Bramsalingen», på 25 kvadratmeter som er gått tapt i brannen. Mens hyttene «Heisan hopp» og «Skipperhuset» står fortsatt, men er ifølge Egner Olderheim blitt utsatt for hærverk.

-  Min fars tanke var å bygge fire hytter totalt på øya. En til han og en til hver av barna, sier Egner Olderheim.

Sørgelig

-  Det er forferdelig sørgelig. Vi har feiret alle somrer på øya siden 1950, forteller Turi Egner Olderheim.

 BRANN OG HÆRVERK:  Det er den minste av de tre Egner-hyttene som brant ned. I følge familien var de to andre hyttene utenfor Mandal utsatt for hærverk. Nå ønsker de å bygge opp igjen den nedbrente hytta. Foto: Kai Hakvåg
BRANN OG HÆRVERK: Det er den minste av de tre Egner-hyttene som brant ned. I følge familien var de to andre hyttene utenfor Mandal utsatt for hærverk. Nå ønsker de å bygge opp igjen den nedbrente hytta. Foto: Kai Hakvåg Vis mer

Nå er det ikke mer enn aske igjen av hytta fra 1968 og mange av minnene borte for alltid.

-  Det verste er tapet av hyttebøkene. I dem var det bilder fra alle familiesamlingene på hytta, av alle som har vært på besøk hos oss opp gjennom åra. Vi har feiret mange dager der ute, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling