Thorbjørn Jagland blir ny stortingspresident

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om det prestisjefulle embedet som stortingspresident skal være over, og jobben blir ifølge Aftenpostens nettutgave tildelt tidligere statsminister Thorbjørn Jagland fra Arbeiderpartiet når Stortinget konstitueres den 10. oktober.

Det er ledelsen i Arbeiderpartiet som kom med tilbudet, og ifølge Jens Stoltenbergs rådgiver Torbjørn Giæver Eriksen har han takket ja til jobben. Dermed blir det ikke plass til Jagland i den nye regjeringen, der han skal ha ønsket seg jobben som utenriksminister.

Visepresident

Ifølge Aftenposten skal dessuten Carl I. Hagen være tildelt stillingen som visepresident, noe som vil være i tråd med gjeldende praksis med å tilby dette embetet til lederen for Stortingets nest største parti.

Ifølge Hagen selv stemmer ikke dette.

- Nei, jeg har ikke hørt noe fra hverken Arbeiderpartiets eller Høyres stortingsgruppe om dette, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.no, og legger til at han ikke håper Høyres «avsky for en person» vil ødelegge avgjørelsen om hvem som får det prestisjefulle embetet.

<B>NY STORTINGSPRESIDENT:</B> Arbeiderparti-mann og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland er tildelt stillingen som stortingspresident.