Thorbjørn Jagland og asylpolitikk

Thorbjørn Jagland om regjeringens asylpolitikk: - Brutal for de unge og farlig for Europa

 - Blir ofre for menneskesmugling og seksuell utnyttelse.

KRITIKK:  - Vi vet at unge mennesker som ikke har noe fast holdepunkt, lett kan bli fanget opp av uønskede mennesker og grupper, sier generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland. Han mener europeiske lands, inkludert Norges, behandling av unge asylsøkere er brutal og farlig.  Foto: Jørn H Moen 
KRITIKK:  - Vi vet at unge mennesker som ikke har noe fast holdepunkt, lett kan bli fanget opp av uønskede mennesker og grupper, sier generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland. Han mener europeiske lands, inkludert Norges, behandling av unge asylsøkere er brutal og farlig.  Foto: Jørn H Moen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland, ser med uro på innstrammingene i asylpolitikken som skjer i land etter land i Europa. Ifølge Jagland ligger Norge sammen med Danmark i tet i dette kappløpet.

- Ja, de har lagt seg i forkant. Men mange andre land følger nå opp, sier Jagland til Dagbladet. Han sikter særlig til at unge asylsøkere bare skal få midlertidig opphold fram til 18 år.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer