- Thorbjørn Jagland skaper en farse

Rune Gerhardsen mener Thorbjørn Jagland skaper unødig mistenksomhet og tvil i partiet. - Det som pågår nå, er en farse, sier Gerhardsen, som ikke klarer å se noen forskjell på Jagland og Stoltenbergs politikk. At han selv er lansert som lederklandidat, ser han på som en kuriositet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslos eksbyrådsleder skjønner ikke hvorfor Jagland på dagens sentralstyremøte skal erklære at han vil fortsette som partileder.

Skal Jagland gå?

- Det er en merkverdig forestilling vi er vitne til. Det Jagland nå gjør, er å erklære at han er kandidat til noe han allerede er. Jeg kunne ha forstått det hvis han ikke ville være det lenger. Men jeg tror ikke noen i partiet, nesten ett år før landsmøtet, har behov for å vite detaljene i Jaglands ambisjoner, sier Gerhardsen, som tar seg selv som eksempel.

- Jeg er president i Skøyteforbundet. Ingen lurer på om jeg fortsatt er kandidat til det vervet. Det er noe jeg er inntil et nytt skøyteting bestemmer noe annet.

Ingen forskjeller

- I Ap burde det vært på samme måte. Valgkomiteen gjør en jobb, og landsmøtet bestemmer. I mellomtida diskuterer fylkesårsmøtene hvordan de vil ha det. Jaglands oppførsel nå begrenser handlingsrommet for debatten ute blant medlemmene, en debatt Jagland selv har tatt til orde for.

Gerhardsen, som leder Nordstrand Ap i Oslo, har merket seg at flere av dem som definerer seg som venstresida i partiet, mener at personstriden dreier seg om politiske motsetninger.

- Jeg klarer ikke å se forskjell på Jens og Thorbjørns politiske ståsted. Det er påfallende at den ene siden prøver å framstille det slik.

Vil vente og se

- Hvis Jagland mener at han representerer et annet politisk syn, må han forklare forskjellen mellom seg selv og Stoltenberg, sier Gerhardsen. Han vil ikke flagge sitt syn i lederstriden nå.

- Jeg har dannet meg et bilde etter alle reaksjonene jeg får fra reisene mine rundt i partiet. Men debatten er langt fra over ennå, og det kan hende at jeg forandrer oppfatning etter å ha hørt flere ta ordet. Derfor holder jeg foreløpig mitt syn for meg selv, sier Gerhardsen.

Gerhardsen lansert

I Aftenposten i går var nevnt som en mulig lederkandidat i tilfelle både Stoltenberg og Jagland faller bort.

- Det er gøy å figurere i sånne spekulasjoner, men jeg ser på det som en kuriositet. Jeg er tross alt bare tredje vara til Stortinget, sier Gerhardsen.

UFORSTÅELIG: Rune Gerhardsen stiller seg svært skeptisk til Thorbjørn Jaglands opptreden i Ap's lederspørsmål, og mener han driver et merkverdig spill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer