Thorbjörn Fälldin er død

Sveriges tidligere statsminister Thorbjörn Fälldin er død, 90 år gammel, melder SVT.

DØDE: Thorbjörn Fälldin, var statsminister i Sverige i to perioder. I 1999 fikk han Den Kongelige Norske Fortjenstorden, en stiftelse av kong Olav V, som tildeles utenlandske borgere for tjenestefullt virke for norske interesser. Arkivfoto: Freddy Lindström / SCANPIX /
DØDE: Thorbjörn Fälldin, var statsminister i Sverige i to perioder. I 1999 fikk han Den Kongelige Norske Fortjenstorden, en stiftelse av kong Olav V, som tildeles utenlandske borgere for tjenestefullt virke for norske interesser. Arkivfoto: Freddy Lindström / SCANPIX / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere lederen for det svenske Centerpartiet fra 1971-1985 og var statsminister i to perioder på til sammen fem år mellom 1976 og 1982.

Fälldin døde i hjemmet sitt i Ramvik, lørdag kveld. Han ble 90 år gammel.

Den tidligere bonden fra Ångermanland i Norrland, ledet Sveriges første konservative regjering etter andre verdenskrig, da de kom i koalisjonsregjering i 1976.

- Han har en plass i svensk politisk historie, da han var den som brøt sosialdemokratenes monopol på makta etter 40 år, sier Lena Mellin, politisk kommentator i den svenske avisa Aftonbladet.

Hadde utfordrende perioder som statsminister

Fälldin tok over etter sosialdemokraten Olof Palme, før Palme avløste Fälldin etter hans andre periode tok slutt i 1982.

Fälldins regjeringstid var preget av Sveriges verste lavkonjunktur siden 1930-tallet. Både landets økonomi og arbeidsledigheten ble forverret i løpet av hans tid som statsminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer