Thore (56) vant i retten selv om sykehusfeilen aldri ble funnet

Ble lam etter ryggoperasjon. Krever millionerstatning.

VANT TIL SLUTT: Etter flere års kamp har retten endelig bestemt at Thore Jørgen Hanssen (56) har krav på erstatning etter operasjonen som gjorde ham lam. Foto: TOM E. ØSTHUUS
VANT TIL SLUTT: Etter flere års kamp har retten endelig bestemt at Thore Jørgen Hanssen (56) har krav på erstatning etter operasjonen som gjorde ham lam. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RISSA/OSLO (Dagbladet.no): Thore Jørgen Hanssen (56) fra Rissa midt i Trondheimsfjorden opplevde sitt livs mareritt da han våknet fra en ryggoperasjon på St. Olavs hospital 8. november 2004.

- Jeg var så å si lam fra brystvortene og ned, sier Hanssen som etter hvert har trent opp en viss førlighet i venstre bein.

- Men jeg er 100 prosent avhengig av rullestol, sier han.

Et par uker etter operasjonen anbefalte sykehuset ham å kontakte Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

Måtte kjempe i retten- Det syntes åpenbart at sykehuset hadde begått en feil. Jeg ble fortalt at operasjonssåret hadde blitt klemt, slik at ryggmargen i en periode fikk for lite blod, forklarer Thore Jørgen Hanssen.

Kontorarbeideren trodde derfor at han hadde et sikkert erstatningskrav, og at møtet med systemet ikke ville volde ham problemer. Han tok grundig feil.

30. september 2005 fattet NPE vedtak om at Hanssen ikke hadde krav på erstatning. Da vedtaket ble stadfestet av Pasientskadenemnda 20. november 2006, hadde ikke Hanssen annen mulighet en å gå rettens vei i håp om å få erstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer