Inga Marte Thorkildsen

Thorkildsen informerte ikke om at millionrapporten var ferdig. Opposisjonen fant den på Google

Rapporten er nevnt i varselet mot Thorkildsen, og viser at Oslo-skolen ikke plages av overdreven testing. Thorkildsen avviser at hun har holdt tilbake informasjon.

RAPPORTBRÅK: Inga Marte Thorkildsen (SV) ga ikke politikerne i bystyret rapporten som ble bestilt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RAPPORTBRÅK: Inga Marte Thorkildsen (SV) ga ikke politikerne i bystyret rapporten som ble bestilt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blant innholdet i varselet mot Oslos skolebyråd Inga Marte Thorkildsen er påstander om at SV-toppen skal ha «begravet» en rapport hvis innhold ikke falt i politisk smak.

Det dreier seg om en rapport som politikerne i Oslo bestilte fra BI etter anbudsrunde. Prislappen på rapporten skal ha vært på 2,5 millioner kroner.

Forskerne ble bedt om å beskrive omfanget av testing i Oslo-skolen og se på forbedringsområder. Oslo-skolen er kjent for å bedrive mer omfattende testing på elevene enn Norge ellers, noe Thorkildsen og hennes byråd er motstandere av.

Fikk ikke rapporten

Rapporten ble ingen lykkelig lesning for skolebyråd Inga Marte Thorkildsen:

I rapporten står det blant annet at «skolelederne rapporterer om god nytte av kartlegginger og tester», og tester «beslaglegger en meget liten del av undervisningstiden», og at «de aller fleste lederne vurderer at tester og kartlegginger har et riktig omfang».

Da rapporten ble publisert av BI, i månedsskiftet februar-mars, ble den ikke oversendt utdanningskomiteen i Oslo. Thorkildsen informerte heller ikke om at rapporten var ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer