Thorleif Enger: - Kjenner meg overhodet ikke igjen i bildet som er skapt

«En strøm av negative nyheter», sa den korrupsjonstiltalte tidligere Yara-sjefen.

KORRUPSJONSTILTALT: Yaras tidligere konsernsjef Thorleif Enger (t.h.) begynte sin forklaring som korrupsjonstiltalt i Oslo tingrett i dag. Her er han sammen med styreformann Shukri Ghanem i Libya statsoljeselskap (NOC), den 17. februar 2008, etter signeringen av en avtale i Tripoli , Libya. Foto: AFP/MAHMUD TURKIA
KORRUPSJONSTILTALT: Yaras tidligere konsernsjef Thorleif Enger (t.h.) begynte sin forklaring som korrupsjonstiltalt i Oslo tingrett i dag. Her er han sammen med styreformann Shukri Ghanem i Libya statsoljeselskap (NOC), den 17. februar 2008, etter signeringen av en avtale i Tripoli , Libya. Foto: AFP/MAHMUD TURKIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Yaras tidligere, nå pensjonerte konsernsjef Thorleif Enger begynte i dag forklaringen sin i Oslo tingrett.Han startet friskt i den delen av forklaringen som er «fri», hvor han får snakke uforstyrret.

- Det er skapt et bilde som jeg overhodet ikke kjenner meg igjen i, sa han fra vitneboksen.

Tok ikke til motmæle Han snakket om en «strøm av negative nyheter i presse og media», som han heller ikke kjente seg igjen i, om kulturen, ledelsen, kontrollsystemer og så videre i gjødselselskapet.

Han trodde heller ikke at de 8000 ansatte kjente seg igjen i dette bildet.

Likevel forklarte han at han hadde valgt å ikke ta til motmæle, og at han bare helt i det siste har hatt kontakt med et par ansatte i Yara. Han konstaterte at andre involverte har valgt en annen strategi.

- Jeg er forundret over at pressen til enhver tid har vært oppdatert i utviklingen i saken, sa en indignert Enger, som så gikk over til en redegjørelse for sin egen yrkesbakgrunn og utdannelse og sin fortid i oljebransjen, som leder for Norsk Hydros olje og gassvirksomhet.

Ettermælet Enkelte kommentatorer har framhevet at noe av det viktigste for Enger under den pågående rettssaken er å ta vare på - eller redde - ettermælet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.