- Thorvald ringte og sa han ikke var frisk nok til å komme

Skulle vært i 80-årsbursdagen til Yngve Hågensen i kveld.

KOLLEGER OG VENNER: Thorvald Stoltenberg og Yngve Hågensen på Youngstorget i Oslo 21. august i fjor i forbindelse med Stortingsvalget 2017. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
KOLLEGER OG VENNER: Thorvald Stoltenberg og Yngve Hågensen på Youngstorget i Oslo 21. august i fjor i forbindelse med Stortingsvalget 2017. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen fyller 80 år i dag.

Thorvald Stoltenberg var en av de mer enn 140 inviterte gjestene som hadde bekreftet at ville komme til festen i Stavern i Vestfold.

- Thorvald ringte meg nå mandag og fortalte at han var sykere enn han hadde håpet. Derfor ga han beskjed da om at han ikke kunne komme, sier Yngve Hågensen til Dagbladet.

Bare to timer før 80-års-jubilanten skulle ha alt klart til 140 gjester skal være på plass, fikk vennen og politikerkollegaen vite at Thorvald Stoltenberg er død.

- Hadde bare venner

DØD: Thorvald Stoltenberg døde fredelig hjemme i formiddag, med familien rundt seg, etter kort tids sykeleie. Dette er noe av det han vil bli husket for. Video: Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Jeg har kjent Thorvald siden han var internasjonal sekretær i LO for lenge siden. Han var en av de få menneskene jeg kjenner som bare hadde venner. Han hadde en helt unik kombinasjon av kunnskap, innsikt og vennlighet, sier Yngve Hågensen til Dagbladet.

Av tidligere statsministre, kommer Thorbjørn Jagland.

- Jens Stoltenberg var også invitert, men han meldte avbud tidligere. Han har som kjent hatt sitt eget arrangement i Brussel, sier Hågensen.

En rekke kjente politiske navn kommer til festen - politikere som Hågensen også ble venner med privat.

Sønn og svigerdatter

På spørsmål om det kommer noen utenlandske gjester til feiringen, svarer Hågensen nei.

- En tidligere svensk LO-leder var invitert, men meldte avbud av personlige og familiemessige årsaker, sier Hågensen.

Om valget av Foldvik familiepark som feststed, forklarer 80-åringen, som bor på den andre siden av Oslofjorden:

- Kjæresten min var med å starte dette stedet, og det er sønnen min og svigerdatter som driver her nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer