Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thorvald Stoltenberg begraves ikke på statens regning

Normalt er det bare statsråder som dør mens de står i jobben som får denne æresbevisningen.

DØD: Thorvald Stoltenberg døde fredelig hjemme i formiddag, med familien rundt seg, etter kort tids sykeleie. Dette er noe av det han vil bli husket for. Video: Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere utenriks- og forsvarsministeren døde fredag, 87 år gammel. Thorvald Stoltenberg blir ikke begravet på statens bekostning.

- Thorvald Stoltenberg har gjort en stor gjerning som statsråd og utenrikspolitiker. Regjeringen vil hedre ham med krans og vil være representert i begravelsen, så sant det er i tråd med familiens ønsker, opplyser Statsministerens kontor til NTB.

Begravelse på statens bekostning er en æresbevisning som tildeles prominente personligheter ved deres bortgang.

Det finnes ingen regler for tildeling, men innenfor politikken er regelen at det vanligvis gis til tidligere statsministere og tidligere stortingspresidenter. Det blir som regel også gitt til statsråder som dør på sin post.

Statsminister Erna Solberg (H) hyllet fredag den tidligere Ap-statsråden, som er far til NATOs generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg.

- Vi husker ham som utenriksminister og fredsmegler, men først og fremst som et varmt menneske. Han var en viktig stemme i det offentlige ordskiftet helt inntil nylig. Gjennom et langt liv gjorde han en stor og viktig innsats for Norge. Jeg har kondolert Jens Stoltenberg personlig, og sender varme tanker til øvrig familie, sa Solberg.