Thorvald Stoltenberg hengt ut i konspirasjonsmiljøet

- Han virket relativt eksaltert, og kom med noen helt vanvittige løgner.

VANVITTIG: Thorvald Stoltenberg ble konfrontert av en konspirasjonsteoretiker etter en appell ved Oslo S. Nå er personer i disse miljøene blitt mer aktive, noe som bekymrer politiet. 

Foto: Håkon Eikesdal
VANVITTIG: Thorvald Stoltenberg ble konfrontert av en konspirasjonsteoretiker etter en appell ved Oslo S. Nå er personer i disse miljøene blitt mer aktive, noe som bekymrer politiet. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gruppe konspirasjonsteoretikere prøver stadig oftere å komme i kontakt med norske toppolitikere. Det bekymrer politiet.

Blant politikerne som er blitt utsatt for konspirasjonsteoretikerne, er tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg. Etter en appell på et arrangement om ruspolitikk i 2009, ble han konfrontert av en mann utenfor Oslo S.

- Han virket relativt eksaltert, og kom med noen helt vanvittige løgner. Til slutt måtte jeg bare gå. Det var en gruppe på 80-90 personer som sto og hørte på, og jeg tror de skjønte at det ikke var noe hold i dette, sier Stoltenberg til Dagbladet.

- Galskap «Intervjuet» ble lagt ut på nett. Her blir Stoltenberg blant annet konfrontert med deltakelse på Bilderberger-konferansen, gjenstand for en rekke konspirasjonsteorier. I tillegg blir han beskyldt for å ha økonomiske interesser i legemiddelindustrien.

- Det var fullstendig vanvittige løgner om at jeg skulle tjene penger på bruk av vaksiner, sier Stoltenberg, som ikke har truffet vedkommende siden.

- Jeg vet at det har kommet sånne beskyldninger tidligere, om at vi som familie tjente på vaksiner. Jeg opplever det bare som fullstendig galskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer