Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thorvald Stoltenberg ny Røde Kors-president

Thorvald Stoltenberg har sagt ja til å bli ny president i Norges Røde Kors når han til sommeren går av for aldersgrensen som norsk ambassadør i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget av ny president skjer først på organisasjonens landsmøte i begynnelsen av oktober. Reaksjonene fra distriktene tyder imidlertid på at Stoltenberg kommer til å bli bli valgt uten motkandidat, sier valgkomiteens leder, Oddbjørn Røys, til NTB.

Den sittende presidenten, Astrid Nøklebye Heiberg, har frasagt seg gjenvalg etter seks år i stillingen. I 1997 ble hun valgt til president i Det internasjonale Røde Kors i Genhve, og arbeidspresset med å kombinere de to ledervervene er blitt for stort.

Sa ja på flekken

Stoltenberg, som tiltrådte som ambassadør i København i 1996, ba ikke om betenkningstid da han ble spurt om å stille til valg som Røde Kors-president i Norge.

- Dette er svært mye i tråd med det arbeidet jeg har gjort tidligere, både nasjonalt og internasjonalt. For meg er det både en inspirerende og tiltrekkende oppgave, sier ambassadøren på telefonen fra København.

Stoltenberg understreker at den viktigste oppgaven er det arbeidet Røde Kors gjør hjemme og internasjonalt for å gi støtte og hjelp der det trengs, enten det nå er fjellredningstjeneste, kamp mot vold eller internasjonal nødhjelp.

Den gamle politikeren Stoltenberg er nøye med å presisere at han så langt bare er nominert til presidentvervet. Men hvis han skulle bli valgt, vil han bruke mye av sin tid på arbeidet innenlands.

- Jeg har jobbet så mye internasjonalt at dét kan jeg, sier han.

(NTB-Erland Lyngve)