Thriller for Os-ordføreren: - Skal slutte å røyke om jeg blir gjenvalgt

Terje Søviknes (Frp) kan i kveld miste ordførerjobben han har hatt de siste 16 åra. Pulsen er normal, sier han, men så langt i dag har han røykt 40 sigaretter.

KAN MISTE JOBBEN: Terje Søviknes har sittet som ordfører i Os siden 1999. Den siste meningsmålingen som viste at oposisjonen bare mangler ett mandat fra å vippe ham av pinnen,  skremte Søviknes. - Jeg vil ta det som et personlig nederlag om vi ikke vinner i kveld, sier han til Dagbladet.  Foto: Lars Myhren Holand
KAN MISTE JOBBEN: Terje Søviknes har sittet som ordfører i Os siden 1999. Den siste meningsmålingen som viste at oposisjonen bare mangler ett mandat fra å vippe ham av pinnen, skremte Søviknes. - Jeg vil ta det som et personlig nederlag om vi ikke vinner i kveld, sier han til Dagbladet. Foto: Lars Myhren HolandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terje Søviknes har sittet 16 år som ordfører i Os kommune. Ifølge BTs siste måling mangler opposisjonen bare ett mandat for å vippe ham av pinnen.

- Jeg er litt nervøs nå. Jeg må innrømme det, sier Søviknes til Dagbladet.

- Men magefølelsen er god, tilføyer Os-ordføreren, som har styrt kommunen siden 1999.

- Ble litt skremt Meningsmålingen som kom på torsdag fikk Søviknes og resten av Os-Frp til å trappe opp valgkampen et ytterligere hakk, forteller han.

- Den skremte oss litt, så vi gira opp og la inn ekstra innsats. Vi produserte flere nye brosjyrer som vi ga til alle husstandene, og har stått på stand dag og natt og snakket med folk.

- Dersom det ikke går din vei i kveld, hva skal du finne på da?

- Det har jeg ikke ofret en tanke. All innsats har blitt lagt i å vinne valget, sier Søviknes, men fortsetter:

- Som politiker er det litt som å komme opp til eksamen hvert fjerde år. Man må alltid være forberedt på å finne på noe annet.

- Hva annet kunne du tenke deg?

- Jeg har ingen ide om hva, men det kunne bli noe i skjæringspunktet mellom offentlig og privat sektor. Jeg har en god del ledererfaring nå. Uansett skal jeg se an denne kvelden før jeg kommer med en jobbannonse.

Skal stumpe røyken - Også har jeg jo sagt at dersom vi vinner i kveld, så skal jeg slutte å røyke. Det løftet vil jeg holde, fortsetter Søviknes, som ikke legger skjul på at nettopp det kan bli en utfordring for ham. Så langt i dag har det gått med rundt to tjuepakninger, innrømmer han.

- Ja, jeg har nok røykt rundt 40 sigaretter så langt i dag. Pulsen er ikke spesielt høyere enn vanlig, men slike valgdager er fryktelig lange, sier han.

- Om du ikke vinner - blir det ingen røykestopp, da?

- Da skal jeg i hvert fall ikke slutte i morgen.

- Personlig nederlag Han sier at han vil ta det personlig dersom han ikke blir gjenvalgt i kveld.

- Det er ingen tvil om at det vil bli et personlig nederlag. Jeg føler vi har fått til mye bra i Os. Kommunen har hatt en fantastisk utvikling fra å nesten være helt anonym, til å bli en vekstkommune. Jeg kjenner også på det ansvaret at Os har lykkes som et utstillingsvindu for Frp's lokalpolitikk, og at det betyr mye for partiet at Frp holder stand i Os, sier Søviknes.

Kvelden vil Søviknes blant annet tilbringe sammen med medlemmer fra eget parti og Høyre på det lokale utestedet Solsiden.

- Vi holder oss unna skyggesiden i kveld, fleiper ordføreren.

SLUTTER Å RØYKE: Dersom Terje Søviknes etter dagens valg får forstette som ordfører i Os, skal han slutte å røyke. Foto: Privat
SLUTTER Å RØYKE: Dersom Terje Søviknes etter dagens valg får forstette som ordfører i Os, skal han slutte å røyke. Foto: Privat Vis mer